ENKLERE I BRUK: Forskjellen på de gamle og nye medisinene er at det er færre bivirkinger og er enklere i bruk, sier Heidi Krohg Andreassen (28), farmasøyt ved Vitus Apotek på Jernbanetorget. - Man trenger bare å ta medisinen en gang om dagen. Den forrige måtte justeres etter INR-verdien, målet på hvor tynt blodet er, sier Andreassen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
ENKLERE I BRUK: Forskjellen på de gamle og nye medisinene er at det er færre bivirkinger og er enklere i bruk, sier Heidi Krohg Andreassen (28), farmasøyt ved Vitus Apotek på Jernbanetorget. - Man trenger bare å ta medisinen en gang om dagen. Den forrige måtte justeres etter INR-verdien, målet på hvor tynt blodet er, sier Andreassen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Unngå feil bruk av nye hjertemedisiner

Apotekene oppdager farlige feil og misforståelser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For pasienter med hjerteflimmer, som det trolig er nesten 90 000 av i Norge, finnes nå to nye blodfortynnende medisiner på blå resept som et alternativ til warfarin (Marevan). I tillegg til dabigatran (Pradaxa) og rivaroksaban (Xarelto), finnes også apixaban (Eliquis) på markedet.

På Dagens Medisins fagseminar Arena om hjerte- og karsykdom tidligere denne måneden, ble bruken av de nye medisinene tatt opp. Der ble det presentert nye tall fra Apotekforeningens informasjonskampanje i forbindelse med lanseringen av de nye medisinene, ifølge Dagens Medisin.

Kampanjen, som startet 1. februar, har avdekket misforståelser, feil og mangler hos over 83 personer, viser oppdaterte tall fra Apotekforeningen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn