Unngå kjedelig ris

Ingen grunn til å servere smakløs ris.

OPPSKRIFT PÅ RIS: Ris kan være dørgende kjedelig. Denne oppskriften gjør noe med det! Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ RIS: Ris kan være dørgende kjedelig. Denne oppskriften gjør noe med det! Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er personlig. Javisst. En kjele med hvit ris synes jeg er trist og dødsens kjedelig. La meg skynde meg over unntakene: Om du serverer hvit ris til en herlig thaisuppe, en knæsj indisk kyllingrett eller en annen krydret rett med mye væske, så er det greit.

Men, ta for eksempel kjøttkaker og hvit ris. Det er nitrist? All den brune sausen i verden har ikke sjanse til å redde denne pletten på dens ubønnhørlige vei til matrettenes kirkegård. Og stekt kyllingbryst og hvit ris? Kan det bli kjipere? Det er en tallerken uten kjærlighet. Og det samme gjelder for torsk, laks og koteletter - dette er ikke en middag, bare en aksjon for å stagge sulten.

Får jeg ris nå? Jeg håper ikke jeg fornærmer noen, men om jeg gjør det, så vil jeg helst at noen tester ut et par andre risvarianter før jeg får en skyllebøtte.

Vi begynner med en krydret variant. I denne risen spiller kanelen hovedrollen (og helst ekte kanel, som du sjelden får i butikken).

Det høres kanskje pussig ut om man bare har spist kanel på grøt, men ris og kanel går som hånd i hanske. For å gjøre risen enda mer spretten har du i en neve rosiner, en neve mandelflak og til slutt smaker du til med ørlite kardemomme. Jeg skal love deg at risen får et nytt innhold og ny mening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer