Unngå parkeringsbulken

Rett før jul ble bilen til familien Johansen påkjørt på parkeringsplassen utenfor et treningssenter på Årnes. Synderen stakk av. Johansen er ikke alene. Parkerte biler fikk skader for 1,5 milliarder kroner i fjor.

BULKET BILEN OG STAKK: - Bilen vår ble påkjørt mens den sto parkert, og vi har ikke klart å få tak i vedkommende som kjørte på bilen, forteller Steinar Johansen fra Årnes. Foto: Kari Anne Johansen
BULKET BILEN OG STAKK: - Bilen vår ble påkjørt mens den sto parkert, og vi har ikke klart å få tak i vedkommende som kjørte på bilen, forteller Steinar Johansen fra Årnes. Foto: Kari Anne JohansenVis mer

- Bilen sto parkert utenfor treningssenteret der min kone jobber. Da hun kom ut etter ferdig jobb, oppdaget hun et stort hull i bilens støtfanger. Smellen har vært så kraftig at vedkommende som kjørte på bilen, helt klart må ha merket det, forteller Steinar Johansen.

Familien gikk ut i lokalavisa og etterlyste synderen eller andre som kunne ha sett hva som skjedde, men ingen meldte seg.

Parkeringsskader for 1,5 milliarder

Ifølge den nye skadestatistikken for 2018 fra forsikringsselskapene, er familien Johansen ikke alene om å oppleve å få ødelagt en parkert bil.

I fjor ble det meldt inn 73.254 skader der parkerte biler var påkjørt og påført så store skader at eieren valgte å bruke forsikringen til å dekke skadene. Det vil ofte si en skade på mellom 10.000 og 20.000 kroner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.