UP legger ut kontrollene på Facebook

Blir du politiets venn, får du vite hvor de står.

UP-KONTROLL: Utrykningspolitiet jobber overtid i vinterferien, men velger en åpen linje overfor publikum. FOTO: Scanpix
UP-KONTROLL: Utrykningspolitiet jobber overtid i vinterferien, men velger en åpen linje overfor publikum. FOTO: ScanpixVis mer

Facebook-siden til Utrykningspolitiet (UP) går politiet åpent ut med veistrekningene som prioriteres under inn- og utfartsdagene i vinterferien, som avholdes i uke 8, 9 og 10. Vi lurer på hvorfor UP på forhånd forteller hvor de skal stå.

- Ikke viktigst å ta flest mulig - Vi kommer også til å ha kontroller andre steder enn de som er oppgitt på Facebook. Men ved å annonsere enkelte kontroller, vil vi trolig kunne få ned farten i disse områdene, og dermed er mye oppnådd. Det viktigste er ikke å få tatt så mange som mulig, men å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Sjekker lasten din Han forteller for øvrig også at det ikke bare er fart og promille som er i politiets søkelys, men også hvordan lasten er pakket og sikret. Det blir nemlig stadig mer fokus på at dårlig sikret last i seg selv er et stort faremoment i en kollisjon, særlig i stasjonsvogner.

Og selv den beste vinterferiebilen kan ikke hjelpe deg om du får din egen tunge koffert i bakhodet etter en bråstopp.

Vil kommunisere med unge menn En viktig grunn til at UP har opprettet sin egen Facebook-side, er at det er der man kan nå en målgruppe som bare unntaksvis leser kronikker i Aftenposten - gutter i alderen 18-24 år.

- Det er viktig å få formidlet vårt budskap om trafikksikkerhet til flest mulig, og når de nye sosiale mediene tar stadig mer over må UP være der, sier UP-sjefen.

Ikke alle fylker er med i oversikten. Årsaken til det er at UP prioriterer kontroller rundt de mest populære vintersportsstedene. Men det er altså ikke det samme som at UP ikke har kontroller andre steder.

Les også: Test av tjue stasjonsvogner
Fem rimelige med 4x4
Best på alle fire
Her er vindtrusa du trenger

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.