TRØTT? Uregelmessige leggetider har sammenheng med dårligere kognitive evner flere år seinere i barndommen, ifølge resultater fra en ny, stor britisk studie. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
TRØTT? Uregelmessige leggetider har sammenheng med dårligere kognitive evner flere år seinere i barndommen, ifølge resultater fra en ny, stor britisk studie. Illustrasjonsfoto: COLOURBOXVis mer

Uregelmessige leggetider kan gi dårligere matte- og leseferdigheter

Sjekk hvor mye søvn barnet ditt trenger fra det er 0 til 16 år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet):  - Unger er jo veldig glad i rutiner. Fra guttene var rundt fire måneder, har vi lagt dem tidligere og tidligere, og fra de var seks måneder har vi lagt begge klokka sju, sier Marte Slemskogen Hartz Moe (25).

Hun, ektemannen Karl Fredrik Hartz Moe (24) og sønnene Theodor (11 md.) og Noah Nocolai (5) har nettopp flyttet inn i leiligheten på Tåsen i Oslo. Guttene legger seg samtidig, og sover stort sett like lenge.

- De trenger jo 12 timer søvn fram til de er ganske store. Noah er veldig grei å legge. For Theodor avhenger det litt mer av søvnen på dagtid.

Trass ferietider, gjelder de samme soverutinene som ellers.

- Vi holder på det hele sommeren. Er det spesielle anledninger, som familieselskaper, kan det hende det sklir litt ut. Men det er faktisk veldig sjelden. Vi merker fort at de blir mer slitne på dagtid, for de sover ikke lenger på morgenen om de får være lenger oppe på kveldstid.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn