Uregelmessige leggetider kan gi dårligere matte- og leseferdigheter

Sjekk hvor mye søvn barnet ditt trenger fra det er 0 til 16 år.

TRØTT? Uregelmessige leggetider har sammenheng med dårligere kognitive evner flere år seinere i barndommen, ifølge resultater fra en ny, stor britisk studie. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
TRØTT? Uregelmessige leggetider har sammenheng med dårligere kognitive evner flere år seinere i barndommen, ifølge resultater fra en ny, stor britisk studie. Illustrasjonsfoto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet):  - Unger er jo veldig glad i rutiner. Fra guttene var rundt fire måneder, har vi lagt dem tidligere og tidligere, og fra de var seks måneder har vi lagt begge klokka sju, sier Marte Slemskogen Hartz Moe (25).

Hun, ektemannen Karl Fredrik Hartz Moe (24) og sønnene Theodor (11 md.) og Noah Nocolai (5) har nettopp flyttet inn i leiligheten på Tåsen i Oslo. Guttene legger seg samtidig, og sover stort sett like lenge.

- De trenger jo 12 timer søvn fram til de er ganske store. Noah er veldig grei å legge. For Theodor avhenger det litt mer av søvnen på dagtid.

Trass ferietider, gjelder de samme soverutinene som ellers.

- Vi holder på det hele sommeren. Er det spesielle anledninger, som familieselskaper, kan det hende det sklir litt ut. Men det er faktisk veldig sjelden. Vi merker fort at de blir mer slitne på dagtid, for de sover ikke lenger på morgenen om de får være lenger oppe på kveldstid.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.