VAKKERT: Portugal har mye mer enn de velkjente turiststedene Lisboa og Algrave å by på. Landet er fullt av idylliske og historiske steder som turistene sjelden ser. Kystbyen Azenhas do Mar for eksempel, er med sine vakre bygninger og fantastiske sjømat-restauranter vel verdt et besøk. Og, byen ligger bare en halvtimes kjøretur fra hovedstaden. I Portugal er det ikke langt til noe. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix 
VAKKERT: Portugal har mye mer enn de velkjente turiststedene Lisboa og Algrave å by på. Landet er fullt av idylliske og historiske steder som turistene sjelden ser. Kystbyen Azenhas do Mar for eksempel, er med sine vakre bygninger og fantastiske sjømat-restauranter vel verdt et besøk. Og, byen ligger bare en halvtimes kjøretur fra hovedstaden. I Portugal er det ikke langt til noe. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Utenfor Lisboa og Algarve finner du det ekte Portugal - og det er verdt et besøk

Portugal er langt mindre påvirket av turismen enn du kanskje tror. Reiser du litt ut av Lisboa eller Algarve finner du det ekte og autentiske.  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Portugal er en liten nasjon. Det betyr at du aldri behøver å bevege deg spesielt langt om du vil lære landet bedre å kjenne.

Si hva du vil om Lisboa og de mest kjente stedene på Algarve-kysten. Flott, men ganske så turistifisert. Bare en liten biltur unna finner du noe helt annet - det ekte, stolte, tradisjonsrike og autentiske Portugal.

Ikke som Spania

Mange ser på Portugal som Spanias «lillebror». Det er en sannhet med store modifikasjoner.

- Vi er på en måte broderfolk, men samtidig er vi veldig forskjellige, sier Oto Oliveira ved Portugals turistkontor i Stockholm.

- Du ser sjelden en portugiser hisse seg opp og gestikulere som spanjoler og italienere. Vi er mye mer rolige og jordnære, genuine og unike. Det vil dere merke om dere besøker oss, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn