Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Utpå kveldingen er det få steder det er bedre å være enn trappegata Mniskleous

Her er tipsene som gjør Athen-turen bedre.

GAMLEBYEN PLAKA: Utpå kveldingen er det få om noen bedre steder å være i Athen enn Mniskleous, en trappegate som tilsynelatende leder rett opp til Akropolis. Foto: GJERMUND GLESNES
GAMLEBYEN PLAKA: Utpå kveldingen er det få om noen bedre steder å være i Athen enn Mniskleous, en trappegate som tilsynelatende leder rett opp til Akropolis. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

ATHEN (Magasinet Reiselyst): Full av historie og med stadig flere kreative barer og shopping er Athen virkelig en god kandidat til høstens storbyhelg.

Her er fire tips som gjør turen bedre.

1 Kveldsdrink i trappa Gamlebyen Plaka er vakker, men en turistfelle. Det betyr likevel ikke at du bør holde deg helt unna.

Utpå kveldingen er det få om noen bedre steder å være i Athen enn Mniskleous, en trappegate som tilsynelatende leder rett opp til Akropolis.

AGORAEN: Nedenfor Akropolis, mot nord, ligger den antikke agoraen. Det som regnes som verdens best bevarte greske tempel, Hefaisteion, ligger her. Foto: GJERMUND GLESNES
AGORAEN: Nedenfor Akropolis, mot nord, ligger den antikke agoraen. Det som regnes som verdens best bevarte greske tempel, Hefaisteion, ligger her. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer

Aller best er gata hvis du setter deg på en av putene til baren Yasemi noen meter opp i trappa. Og hvis trappa er full, trenger du ikke bekymre deg.

De har takterrasse ovenpå.

Hjemmeside: www.yiasemi.gr

2 Den antikke agoraen Akropolis er med rette mest berømt, men også full av turister og nådeløst fri for skygge. Derfor er det fryktelig lett å gå lei. Det bør du definitivt ikke gjøre.

Nedenfor høyden, mot nord, ligger nemlig den antikke agoraen.

Der får du nesten gå helt alene, og det er både gress og trær som tar unna den stekende heten.

Som om ikke det var nok: Det som regnes som verdens best bevarte greske tempel, Hefaisteion, ligger her og ikke oppe på åsen.

Hjemmeside: www.agathe.gr

3 Barene i sentrum De økonomiske nedgangstidene har ikke bare gjort grekerne fattigere. De har også fått en kreativ boom.

Det mest synlige utslaget, og det som er lettest å sette pris på som turist, er oppblomstringen av særegne barer.

BARBOOM: De økonomiske nedgangstidene har ført til en oppblomstringen av særegne barer. Foto: GJERMUND GLESNES
BARBOOM: De økonomiske nedgangstidene har ført til en oppblomstringen av særegne barer. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer

Mens kreative hoder tvinges ut av sentrum på grunn av dyr husleie i andre storbyer, er dette ikke tilfelle i Athen.

Sjekk ut for eksempel Faust (Hjemmeside: www.faust.gr), Abariza (Adresse: Lekka 14) eller Drunk Sinatra (Adresse: Thiseos 16).

4 Det nye Akropolis-museet OK, så har du sett Akropolis og agoraen nedenfor, og blitt både sårbent og imponert over byggverkene.

Nå er det på tide å også finne ut hvorfor de gamle grekerne blir regnet som store kunstnere.

Det nasjonale arkitekturmuseet er flott, men kanskje gjør den moderne bygningen til Det nye Akropolis-museet at den likevel stjeler prisen.

Her finner du en masse skulpturer, for ikke å snakke om 50 meter av den enorme frisen som en gang gikk rundt Parthenon.

Hjemmeside: www.theacropolismuseum.gr/en

AKROPOLIS-MUSEET:Det nasjonale arkitekturmuseet er flott, men kanskje gjør den moderne bygningen til Det nye Akropolis-museet at den likevel stjeler prisen. Foto: GJERMUND GLESNES
AKROPOLIS-MUSEET:Det nasjonale arkitekturmuseet er flott, men kanskje gjør den moderne bygningen til Det nye Akropolis-museet at den likevel stjeler prisen. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer