OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Det er ikke slutt på at fisken skal lukte ille, men den lages nå i tre styrkegrader:
Mild, lagret og vellagret - for det er blitt skikkelig industri å tilby rakfisk til folket.
Dagbladets kokk Charlotte Mohn blir salig når hun gjør i stand fisken på kjøkkenet.
Dette er et av årets mathøydepunkter for henne.
Rakfiskfestivalstart - Rakfisken er en gave til menneskeheten, sier Charlotte.
- Utrolig at en så banal måte å lage i stand fisken på kan bli så godt.
I dag går starten på Rakfiskfestivalen på Fagernes.
Tusenvis av mennesker lokkes til å smake forskjellige retter, og selvsagt det lille glasset som hører til.
Noen av rettene på festivalen finner du sikkert blant Charlottes fire utvalgte:
• Rakfisktartar
• Rakfisksalat
• Bakte småpoteter med rakfisk
• Lefserull med pultost og rakfisk
Nydelig munnfull Rakfisktartaren kan brukes som fingermat eller forrett, og kan med hell lages dagen før du skal spise den.
Den kan brukes som forrett til både fisk og kjøtt.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger