+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Utroskap innebærer i realiteten at forholdet er over

Dette gjør du om partneren har et sidesprang eller blir forelsket i en annen.

TILGIVELSE: I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, sier én av fem at de kunne akseptert at partneren fikk følelser for en annen. Én av sju ville tilgitt at kjæresten eller ektefellen hadde en flyktig seksuell forbindelse. Foto: COLOURBOX
TILGIVELSE: I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, sier én av fem at de kunne akseptert at partneren fikk følelser for en annen. Én av sju ville tilgitt at kjæresten eller ektefellen hadde en flyktig seksuell forbindelse. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, sier én av fem at de kunne akseptert at partneren fikk følelser for en annen. Én av sju ville tilgitt at kjæresten eller ektefellen hadde en flyktig seksuell forbindelse.

- Veldig mange har nulltoleranse for utroskap, men når det kommer til stykket blir det mer komplisert enn som så, fastslår Frode Thuen, samlivsekspert og professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen.

Elsker du partneren din, koster det mye å skulle gi vedkommende på båten fordi han eller hun har hatt et sidesprang, mener Thuen.

- Da kommer kompromisser og kjøpslåing inn i bildet. I praksis er nok mange villige til å legge prinsippene til side for å beholde partneren. Men jo grovere tillitsbruddet er, desto vanskeligere er det å tilgi, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.