Utsetter du alt? Slik blir du mer effektiv

Alle utsetter gjøremål de vet at de burde gjøre. Jo mer distrahert vi blir, jo mer utsetter vi.

DISTRAHERT: Manuel Simon (29), Silje Bonden (20) og Nora Thompsen (21) sitter på biblioteket på Blindern og leser til eksamen. Men alle tre innrømmer at de ofte lar seg distrahere og utsetter skolearbeidet. Foto: Halvor Solhjem Njerve
DISTRAHERT: Manuel Simon (29), Silje Bonden (20) og Nora Thompsen (21) sitter på biblioteket på Blindern og leser til eksamen. Men alle tre innrømmer at de ofte lar seg distrahere og utsetter skolearbeidet. Foto: Halvor Solhjem Njerve Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange fristelser som dukker opp og impulsiviteten tar over. De som prokrastinerer har bestemt seg for å gjøre en ting, men når noe morsommere dukker opp velger de å gjøre det i stedet, forteller Frode Svartdal, professor i psykologi ved Norges Arktiske Universitet.

Han har forsket på prokrastinering og forteller at vi i økende grad utsetter gjøremål fordi det er mer å la seg friste av. Blant annet mobil, PC og internett - som er overalt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer