VÅTT: Selv i Spania er det ikke bare sol. I dag har nedbørsmengdene hindret en rekke fly, deriblant et fra Norwegian, i å lande på flyplassen i Malaga. Illustrasjon: AEMET
VÅTT: Selv i Spania er det ikke bare sol. I dag har nedbørsmengdene hindret en rekke fly, deriblant et fra Norwegian, i å lande på flyplassen i Malaga. Illustrasjon: AEMETVis mer

Spania

Uvær stengte flyplassen i Malaga - Norwegian måtte lande i Granada

Kraftig vind og voldsomt regnvær på spanske Solkysten.

- Vi følger med, og lover at alle passasjerer som eventuelt måtte bli berørt skal få beskjed, opplyser Norwegians pressevakt etter at et Norwegian-fly tidligere i dag ikke fikk lande i Malaga, men måtte gå ned i Granada i innlandet og ta ei «pause» der før det kunne fortsette til bestemmelsesstedet.

Norwegian var ikke alene om å måtte finne alternativt landingssted, skriver den svenske avisa Expressen.

- Det gikk ikke å lande. Da vi var på vei ned virket det som vi var i fritt fall noen ganger, og folk begynte å skrike, sier Erik Rönnqvist til Expressen.

Åtte fly

Han var passasjer på Norwegian-flyet som måtte gå ned i Granada ved foten av fjellene og etterfylle drivstoff mens de ventet på at været i Malaga ble godt til å lande. Det gjorde flyet trygt og godt, bare litt forsinket.

Det kraftige regnværet over Costa del Sol i dag har ført til at flere fly har blitt omdirigert.

Ifølge den spanske avisa Malaga Hoy (NB: spanskspråklig) er åtte fly omdirigert til Granada og Sevilla så langt mandag. Det kan bli flere. For uværet er på ingen måte over skal vi tro lokale medier. Avisa Diario Sur skriver at meteorologene forventer at regnværet skal tilta i styrke utover mandagen.

Men det er ikke bare flytrafikken som sliter på den populære spanske Solkysten. Redningsmannskapene har fått inn flere meldinger om oversvømte hus på grunn av de store vannmassene som daler ned fra himmelen. På sykehuset Hospital Comarcal de la Axarquía skal kjelleren stå under vann, melder Málaga Hoy.

Haglbyger

Det spanske meteorologiske instituttet AEMET opplyser at det er møtet mellom kald og varm luft som skaper værforholdene som nå råder på spanskekysten.

Prognosene sier at det kan falle så mye som 40 millimeter regn på en time, og 100 millimeter på tolv timer. I tillegg bes folk forberede seg på haglbyger og lavere temperaturer.

SAS opplyser til Dagbladet at de har ankomster il Malaga sener i dag, men at de ikke har fått indikasjoner på at det vil bli noen problemer. SAS-maskinene flyr som normalt.

STERKE VINDKAST: Stavanger lufthavn Sola er en vindfull plass. Denne videoen fra september i fjor viser hvordan vinden tok tak i flyene som forsøkte å lande. Dette førte til at avganger ble innstilt og at enkelte fly måtte lande på andre flyplasser. Video: Terje MelingVis mer Vis mer