V70 Cross Country får en lillebror

Designet for de som vil oppelve eventyret i hverdagen, sier Volvo.

KOMMER PÅ NYÅRET: Nye Volvo V40 Cross Country. Alle foto: Volvo
KOMMER PÅ NYÅRET: Nye Volvo V40 Cross Country. Alle foto: Volvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden svenskene lanserte V70 Cross Country i 1997, har de stasjonsvognene vært et velkjent syn på norske veier. Nå, 15 år etter fødselen, kommer altså lillebroren V40 Cross Country til verden.

- Den nye V40 Cross Country bygger på arven fra V70 Cross Country fra 1997. Den er designet for de som ønsker å oppleve eventyret i hverdagen — sier Lex Kerssemakers, visepresident i Volvo-konsernet. - Når du ønsker deg vekk fra byen er den i stand til å ta deg og det du måtte ønske ut på nye eventyr, og sørge for at du kommer trygt tilbake.

254 HK og drift på alle fire

V40 CC kommer i flere varianter. firehjulsdrift blir tilgjengelig i bilene som har T5-motoren (turbo/bensin) innabords. Denne maskinen utvikler 254 hestekrefter og byr på et dreiemoment på 400 nm. Med automatgir er akselerasjonen oppgitt til 6,1 sek på 0-100 km/t.

Blir 254 hk noe i overkant, kommer det versjoner også med T4-motor (1,6 liter GTDi) på 180 hk og dreiemoment på 270 nm.  Denne kombinasjonen hevder Volvo vil få et bensinforbruk på 9,55 liter på mila og ha et CO2-utslipp på 129 gram per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer