Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Våg å leke med sminken

Tre internasjonale makeupartister kommer med sine beste sminketips.

SMINKETIPS: Internasjonale makeupartister deler sine beste tips og råd. Foto: Stella
SMINKETIPS: Internasjonale makeupartister deler sine beste tips og råd. Foto: Stella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føler du deg på usikker grunn når det kommer til sminke? Fortvil ikke!

Vi har nemlig snakket med flere internasjonale makeupartister og bedt dem avsløre sine beste sminketips.

Her får du råd til hva du bør tenke på når du sminker deg, og hva absolutt alle jenter bør ha i sminkepungen sin.

Bobbi Brown er en annerkjent makeupartist verden over, og hennes aller beste sminketips er å gripe etter concealeren først.

- En god concealer kan gjøre den mest umiddelbare og dramatiske forskjellen i hvordan du ser ut. Den lysner mørke ringer under øynene, lysner opp ansiktet ditt og får deg til å se uthvilt ut.

Hun råder oss til å se etter en kremaktig concealer som har en gul base, og som er en tone lysere enn huden din.

Lurer du på hva andre store, internasjonale makeupartister beste råd er? Under får du de beste tipsene fra makeupartister hos Mac, Maybelline og The Body Shop.

Gregory Arlt: kreativ leder hos Mac Gregory Arlt mener aller jenter bør ha en rød leppestift i sminkepungen sin.

Gregory Arlt har jobbet hos Mac siden 1993, i tillegg til at han har undervist makeupartister over hele verden.

Han er også anerkjent i både kjendis- og moteverdenen, og står bak sminken til utallige stjerner og moteshow. Gregory er forøvrig også mannen som står bak Dita Von Teeses nå så kjente sminkelook.

Hans beste skjønnhetstips er at man skal passe på man fukter huden jevnlig, og at man alltid bruker solfaktor på dagtid. Han presiserer også at det er viktig å fjerne sminken hver kveld, og at man bør drikke masse vann da dette er viktig for en vakker hud.

- Hva er den viktigste delen av sminken?

- For meg, så er den aller viktigste delen av sminken huden fordi det er selve lerretet - det er det alle ser på. Du kan ha den beste øyenskyggen eller leppestiften i verden, men hvis huden ikke ser bra ut, så ser ikke noe annet bra ut heller, sier han.

Gregory avslører at han legger veldig stor vekt på huden, og når han sminker kjendiser kan han gjerne bruke opp mot tre kvarter på å gjøre huden så vakker som overhodet mulig.

- Mitt beste tips er å behandle foundationen som hudpleie, ikke la det ende ved selve hudpleien. Velg en foundation på samme måte som du ville valgt en ansiktskrem.

Hvis du har tørr hud, så bør du velge en foundation som gir fuktighet. Eller hvis du har en fet hud, så bør du gå for en foundation som er matt.

Gregory presiserer også at det er veldig viktig å sminke seg med øynene åpne.

- Den største feilen jenter gjør er at de legger øyenskyggen med øynene lukket. Mitt beste tips er å se rett inn i speilet, tilt hodet litt bakover og hev øyenbrynene når du legger øyenskyggen, da ser du umiddelbart hvordan resultatet blir, forteller han.

- Hva bør alle jenter ha i sminkepungen?

- Jeg forteller alltid jenter at de bør investere i en rød leppestift. Den røde leppestiften er nemlig sminkeverdenens svar på den lille sorte.

Gregory understreker at man skal ha det gøy med sminke og ikke være redd for å teste ut nye ting, det er hans filosofi. Husk at sminken er ikke som en tatovering, den kan alltids vaskes av.

- Det er så mange retninger man kan gå med sminke, så egentlig er alt lov, mener han.

Charlotte Willer: global makeupartist for Maybelline Danske Charlotte Willer skulle ønske flere jenter våget å leke mer med sminken sin.

Hun har vært makeupartist siden åttitallet, og jobbet med flere ulike magasiner som Vogue Paris, Elle Citizen, Tank og Marie Claire. Hun har også jobbet sammen med ulike kjendiser, fotografer og filmregissører, i tillegg til selvfølgelig utallige moteshow.

Charlotte blir sett på som en rebell som elsker farger, og hennes eneste mål er å gjøre de hun sminker vakre.

- Mitt mål er å forskjønne, å gjøre det mulig for ens skjønnhet å skinne igjennom uten å putte en maske over den skjønnheten, sier Charlotte.

Hennes definisjon av skjønnhet er å kunne være komfortabel med seg selv.

- Jeg liker at makeupen skaper en illusjon av en bedre versjon av deg selv. Det skal ikke så mye til, bare et par nøkkelprodukter. Man kan gå fra å være en grå mus til å bli en vakker svane. Mitt mål er å gjøre alle nabojentene pene, du vet, girls next door.

Samtidig er Charlotte også fan av å våge å ta av litt.

- Jeg skulle ønske at flere kunne leke litt mer med makeupen sin. Sminke skal være gøy, upretensiøst og ikke minst gjøre deg glad!

- Hva er dine beste sminketips?

- Når du bruker farger, så bruk masse av det. Lek med fargene! Ikke vær redd for å la fargene være i fokus når du for eksempel legger øyenskygge eller leppestift.

Hun tipser også om at man kan legge en myk kajal over hele øyelokket før du legger selve øyenskyggen. Dette gjør at fargen blir mer pigmentert - fargen kommer bedre frem og blir kraftigere.

- Hva bør alle kvinner ha i vesken?

- En god maskara som du også kan bruke som en øyenskygge eller en øyenbrynspensel hvis du blir strandet på en øde øy. Og selvfølgelig en fantastisk leppestift som du også kan bruke som en rouge.

Karim Sattar: makeupartist for The Body Shop Karim Sattar mener det er ingen ting som er rett og galt når det kommer til sminke.

Karim Sattar jobber som makeupartist for The Body Shop i Europa, Midtøsten og Afrika, og han elsker å dele sine erfaringer og sin lidenskap for sminke.

Han har sminket kjendiser som Annie Lennox og Jane Fonda, og gjort jobber for utallige magasiner og moteshow i ledende motemeteropoler fra New York til Athen.

Hans største øsnke er at flere av oss våget å eksperimentere med når det kommer til sminke. Vær vågal og ha det gøy, er hans filosofi.

- Det er ingen ting som heter rett og galt, det er din egen mening som teller, mener Karim.

Når det er sagt, så understreker han at det er viktig å kunne kjenne seg selv igjen i speilet etter at du har sminket deg, det skal bare være en vakrere versjon av deg selv.

- Hva er ditt beste sminketips?

- Ikke bruk samme farge på øyenskyggen som øyene dine har - da blir det til at man verken ser bildet eller rammen. Kontrastfarger får frem øynene dine, råder han.

Han har også et velidg godt maskaratips.

- Hvis du ønsker å trekke fra fem år på alderen din, så la de nedre øyevippene dine forbli nakne. Hvis du derimot ønsker å se fem å eldre ut, så legg masse svart maskara på de nedre øyevippene.

Karim forteller mener også at det du gjør under øyet, bør du også gjøre over øyet.

I tillegg opplyser han at det er en myte at svart maskara gir deg større øyne. En brun maskara kan du bruke til enhver anledning for å få et mykere blikk, men en svart kan virke hardere.

Makeupartisten mener alle jenter bør ha øyenskygger som fremhever øynene dine, en bronzer til å få vakre, skulpturerte kinn og en volummaskara som gir deg va-va-voom vipper.

- Har du et «hemmelig» triks?

- Hvis du bruker en øyenskygge med glitter i, og glitteret faller ned på kinnet, så bruk en tapebit til å fjerne det. På denne måten unngår du å få glitter i hele ansiktet.

Les også:

Hollywoods seks beste sminketips

Dette må du ha i sminkepungen

Slik vasker du sminkekostene

Syv grunner til å elske dine små pupper

Saken ble opprinnelig skrevet av Det Nye for Klikk.no. Les her.

MAKEUPARTIST: Gregory Arlt er Mac sin kreative leder. Foto: Mac
MAKEUPARTIST: Gregory Arlt er Mac sin kreative leder. Foto: Mac Vis mer
MAKEUPARTIST: Charlotte Willer er Maybelline sin globale makeupartist. Foto: Maybelline
MAKEUPARTIST: Charlotte Willer er Maybelline sin globale makeupartist. Foto: Maybelline Vis mer
MAKEUPARTIST: Karim Sattar er The Body Shop sin makeupartist i Europa, Midtøsten og Afrika. Foto: The Body Shop
MAKEUPARTIST: Karim Sattar er The Body Shop sin makeupartist i Europa, Midtøsten og Afrika. Foto: The Body Shop Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!