Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vanlig medisin kan gi deg kronisk hodepine

Tenåringer tar etter foreldrenes forbruk av reseptfrie smertestillende. Det kan øke risikoen for medikamentoverforbrukshodepine (MOH).

TRILLER PILLER: Foreldrenes vaner påvirker hvordan ungdommer bruker Ibux og Paracet. Det kan øke risikoen for hodepine. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TRILLER PILLER: Foreldrenes vaner påvirker hvordan ungdommer bruker Ibux og Paracet. Det kan øke risikoen for hodepine. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Ny norsk forskning viser en klar og foruroligende sammenheng; tenåringer lar seg i stor grad påvirke av foreldrenes vaner når det kommer til bruken av Paracet og Ibux.

Forskningsstudien, som venter på publisering, ble presentert under den nevrologiske konferansen Nevrodagene i Oslo denne uka. Studien inkluderer 646 ungdommer med en tilhørende forelder og er utført ved hjelp av telefonintervju og spørreskjema.

–Også barn som ikke selv var plaget av hodepine, tok til seg foreldrenes måte å bruke smertestillende på. De fikk tilsynelatende en lavere terskel for å ta reseptfrie smertestillende.

Dette sier professor Christofer Lundqvist ved Universitetet i Oslo. Som en av forskerne bak studien poengterer han at hodepine er det som i størst grad driver inntak av reseptfrie smertestillende. Og at et hyppig inntak kan gi medikamentoverforbrukshodepine (MOH).

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?