Vannet flommer når mildværet kommer

Selvfølgelig kan det skje hos deg.

SKREKKSITUASJON: I perioder med streng kulde kan dette skje om man ikke sørger for å holde minimum 10 grader i alle rom. Foto: Tryg Forsikring
SKREKKSITUASJON: I perioder med streng kulde kan dette skje om man ikke sørger for å holde minimum 10 grader i alle rom. Foto: Tryg Forsikring Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det meldes fortsatt kaldt vær og boligen din møter utfordringer i kuldegradene. Og særlig dersom du bor i et eldre hus, eller en bolig du vet er dårlig isolert, da bør du ha et våkent øye på vannrørene dine og passe på at de ikke fryser.

- Det viktigste er å ikke ha vinduer åpne over steder hvor det ligger vannrør, fordi det raset av kaldluft fra vinduet som da vil inntreffe, kan føre til at vannrøret fryser, forteller forskningsleder ved Vannskadekontoret ved SINTEF Byggforsk, Lars-Erik Fiskum, til bonytt.no.

- Har du alltid minimum 10 pluss grader i et rom, og rørene ligger riktig, så er det liten sjans for at de fryser. Derfor bør man generelt være bevisst på alltid å ha plussgrader i rom hvor det går vannrør, for mange er tilbøyelige til å slå ned temperaturen i rom man ikke bruker.

Skyldes dårlig plassering Ifølge informasjonsheftet "Unngå vannskader" fra Vannskadekontoret ved SINTEF, skyldes frosne vannrør først og fremst at de er utsatt plassert.

«Frost i vannrør skyldes vanligvis at rørene er uheldig plassert i bygningen, f.eks. i kryprom og andre uoppvarmede rom, nær kuldebroer, i dårlig isolerte konstruksjoner og på steder med kald trekk», står det blant annet i heftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer