Vant hjemmebryggefestival med seks år gammelt øl

Nå skal det produseres kommersielt av Haandbryggeriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årgansvin - ja, men årgangsøl?

Svaret på det, etter Norbryggs hjemmebryggerarrangement i Oslo i helgen, er et rungende jatakk!

Arrangementets mest populære øl, Vestvleteren Klone, som stakk av med prisen publikums favoritt, ble brygget i januar 2010 og har stått lagret på flaske i kjøleskap i seks år.

- Jeg har smakt på ølet hvert år siden, og det smaker bare bedre og bedre, sier hjemmebrygger Ole Petter Ramsvatn.

Prøve selv? Slik brygger du øl

Hat-trick Det er tredje gangen Ramsvatn stikker av med den gjeve publikumsprisen - for samme øl. Nå er imidlertid siste flaske fortært.

I helgen delte han ut omtrent 1200 smaksprøver, under Norbrygg-arrangementet. Hjemmebryggefestivalen hadde drøye 60 ulike utstillere, og omtrent 1200 besøkende kunne stemme på tre hver av rundt 120 øl.

Ramsvatns øl er, som navnet indikerer, brygget med inspirasjon fra det belgiske ølet Westvleteren 12, som regnes for å være et av verdens beste øl. Det skårer blant annet høyt på ølkjennernettforumene BeerAdvocate.com og RateBeer.com.

Lagre øl? Akkurat som for en rekke andre matvarer, kan øl gå ut på dato. Men akkurat som med vin, kan noen øltyper lagres - og de blir bare bedre om de får stå litt på flaske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer