Spiritist-mordet på Hankø

-Var byfogdens død en ulykke eller drap med åndenes hjelp?

Datteren Ingeborg Køber ble frikjent av retten, men dømt av pressen og allmenheten. Det ble slutten for spiritismen i Norge. 

DET RUNDE BORD: Troen på at de døde kunne snakke med oss var sterk på begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Bettmann/Fra filmen Dr. Mabuse, der Spieler
DET RUNDE BORD: Troen på at de døde kunne snakke med oss var sterk på begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Bettmann/Fra filmen Dr. Mabuse, der Spieler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne oktoberdagen i 1934 kom høyesterettsdommer Thomas Bonnevie med en virkelige kraftsalve i Dagbladet: «Fru Køber er farlig. Hun er farlig fordi denne menigheten, som kanskje slett ikke legger særlig vekt på hva den lille frue prater om når hun er i våken, ansvarlig tilstand, de tror at hvert ord hun kommer med i transe-søvnen er så sant som om det var direkte meddelt av Gud.»

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer