Spiritist-mordet på Hankø

-Var byfogdens død en ulykke eller drap med åndenes hjelp?

Datteren Ingeborg Køber ble frikjent av retten, men dømt av pressen og allmenheten. Det ble slutten for spiritismen i Norge. 

DET RUNDE BORD: Troen på at de døde kunne snakke med oss var sterk på begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Bettmann/Fra filmen Dr. Mabuse, der Spieler
DET RUNDE BORD: Troen på at de døde kunne snakke med oss var sterk på begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Bettmann/Fra filmen Dr. Mabuse, der Spieler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne oktoberdagen i 1934 kom høyesterettsdommer Thomas Bonnevie med en virkelige kraftsalve i Dagbladet: «Fru Køber er farlig. Hun er farlig fordi denne menigheten, som kanskje slett ikke legger særlig vekt på hva den lille frue prater om når hun er i våken, ansvarlig tilstand, de tror at hvert ord hun kommer med i transe-søvnen er så sant som om det var direkte meddelt av Gud.»

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer