SLIK STEKER DU BIFF: Det er lett å steke biff, bare du vet hvordan. Her er våre beste oppskrifter. Illustrasjonsfoto: LISOVSKAYA NATALIA / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
SLIK STEKER DU BIFF: Det er lett å steke biff, bare du vet hvordan. Her er våre beste oppskrifter. Illustrasjonsfoto: LISOVSKAYA NATALIA / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIXVis mer

Våre beste biffoppskrifter: Det vi egentlig vil ha til middag på valentinsdagen

Ikke noe vondt om østers eller kaviar på Valentines, men nordmenn velger biff når vi er i det romantiske hjørnet.

Trøfler. Chili. Ginseng. Eller østers.

Listen over mer eller mindre potente råvarer man burde servere seg og sin kjære på valentinsdagen er lang.

Likevel er det biff som står på menyen for de aller fleste, når de skal spise en romantisk middag. Dette ifølge en undersøkelse utført av YouGov på vegne av supermarkedkjeden Meny.

I London? Da kan du spise romantisk middag på Hogwarts, eller Galtvort som det heter på norsk, på Valentinsdagen.

Kvinner vil ha biff Noe overraskende synes kvinner det er enda mer romantisk å bli servert biff enn det menn gjør.

Jo lenger bort fra det sentrale Østlandet man kommer, jo mer vanlig er det å servere biff når man er i det romantiske hjørnet, og biffen står spesielt sterkt i Trøndelag.

På Østlandet, og da særlig i Oslo, er østers mer populært enn resten av landet, men det er fortsatt bare fire prosent som ville funnet frem det

Også hummer blir sett på som mer romantisk her enn i resten av landet.

Litt blakk? Denne uken kan du spise toretters på gourmetrestaurant for 250 kroner.

Dårlig datemiddag Det du ikke bør servere, om du ønsker å være i det romantiske hjørnet, er kjøttkaker og taco, dersom vi skal høre på det store flertallet. Og det skal du kanskje ikke?

Det blir jo ikke mer romantisk enn å lage det du vet at akkurat din kjæreste synes er det aller beste som kan serveres på en tallerken.

Stalltipset er heller: Lag små porsjoner, og unngå å spise deg stappmett. Det er ikke særlig romantisk å være så mett at du ikke orker annet enn å rulle deg bort til sofaen etter et bedre, men alt for stort, måltid.

I år faller morsdag på samme dag som valentinsdagen, så du kan også gjøre som Andreas Viestad og invitere mamma på date

Slik steker du biff Det burde være enkelt - det er enkelt - å steke biff. Men det er mange forskjellige måter å gjøre det på.

Fremgangsmåten avhenger av hvem du snakker med, hvordan de liker å spise biffen, og ikke minst: hvilket kjøttstykke du har. For biff kan være så mye.

Det viktigste du gjør er å passe på at du ikke steker biffen for mye. Dette gjelder spesielt de møreste stykkene.

Det aller møreste stykket, og det letteste å steke i panne, er indrefileten. Denne kan også seile under annet flagg, og ulike stykker av indrefileten selges også som blant annet filet mignon, tournedos eller chateaubriand.

Andre stykker som kan egne seg for steking i porsjoner er ytrefilet, entrecôte og mørbrad.

TIPS: Bruk romtemperert kjøtt, da blir resultatet best. For selv om vi ikke liker at kjøttet er stekt helt igjennom, har vi ikke lyst til å ha kjøleskapskaldt kjøtt på tallerkenen.

Har du to standard porsjonsstykker med biff, betyr dette å ta dem ut av kjøleskapet omtrent en time før du skal steke dem. En stor biff til mange kan du godt ta ut og legge på benken flere timer før den skal stekes.

Se også Andreas Viestads idiotsikre oppskrift på bearnaise - i blender