Vårlig høydepunkt

En av matverdenes fremste delikatesser, hvit asparges, kan åpne for nye vinbekjentskaper.

VOKSER UNDER JORDA: Den grønne og hvite aspargesen er samme planten, men hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden. Den høstes når spissen kommer opp til overflaten. Foto: Andrea Martinello/Creative Commons
VOKSER UNDER JORDA: Den grønne og hvite aspargesen er samme planten, men hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden. Den høstes når spissen kommer opp til overflaten. Foto: Andrea Martinello/Creative Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

I perioden mellom april og juni kommer en av matverdenens fremste delikatesser. Den hvite aspargesen er som sin grønne fetter høyt aktet blant matinteresserte. Mens den grønne aspargesen vokser over bakken og får sin farge fra klorofyll, er den hvite henvist til underjordisk modning og en litt blekere fremtoning som navnet tilsier. Det er derimot ikke noe å utsette på smaken, som er vel så god.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.