Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Varm deg med karri

Oppskrift på heit kylling.

KARRI: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India. Foto: Erik Hannemann
KARRI: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting er som en heit suppe i sprengkulda. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje ligger det sted dypt inne i oss nordboere en lengsel til de varme strøkene hvor de eksotiske krydderne kommer fra?

Ikke vet jeg, men temperaturen ute forteller meg at kroppen trenger skikkelig karrimat! Og jeg har alvorlige planer om å bake sprø, varme og gode nanbrød i dag også, merker jeg.

Min første karri En av de første karrirettene jeg lærte å lage meg (bortsett fra fiskeboller med karri...) var en klassisk karrikylling med cashewnøtter og kokosmelk. Den er fortsatt veldig populær i heimen.

Biryani - en indisk hemmelighet En annen favoritt er den indiske biryani. Den har kommet til litt senere, men jeg er utrolig glad for å den på repertoiret. I den retten kokes kyllingen i yoghurt og tomater sammen med klassike, indiske krydderier som ingefær, kardemomme, gurkemeie, kumin og litt chili. Hvor sterk den blir justerer du selv med chilimengden.

Super-karrisausen Nå er det også slik at nesten alle retter kan bli en karri-rett. Nesten all fisk kan i prinsippet serveres med karrisaus. Det samme kan sies om lammekjøtt, biff, kjøttboller og selvsagt kylling. Nedenfor finner du den geniale karrisausen til James Peterson. Han er kjemiker av utdannelse, men har heldigvis viet sitt liv til gastronomien.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2000! Klarer vi å doble igjen?)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt pizzabunn

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!