Varm deg på ei fristende suppe i januarkulda

Brimi lager fiskesupper med stjerneanis og safran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Vi blir oppfordret til å spise mer fisk. Helst tre fiskemiddager i uka, mener Helsedirektoratet.

Da er ei god fiskesuppe fin å ty til, og i Brimis oppskrifter kan du bruke både rød og hvit fisk. Kokken liker å variere med laks eller ørret, kveite og torsk.

- For meg er en tallerken god suppe et høydepunkt i hverdagen. Suppe er dessuten et fullverdig måltid med masse fine næringsstoffer som vi trenger nå i vinterkulda. Men ikke for det, jeg synes suppe smaker godt hele året rundt, sier Brimi.

Lag suppe fra bunnen Han holder seg langt unna suppepulver fra pose.

- Suppe skal lages fra bunnen av, og det er slett ikke vanskelig, mener kokken.

Han er i gang med å koke sammen en veldig enkel fiskesuppe basert på buljong av eplesaft og karri.

Buljongen koker i 10 minutter, og så legger han oppi fine terninger av laks og kveite. Raskt, enkelt og veldig godt.

Hvit fiskesuppe Den klassiske hvite fiskesuppa har litt flere ingredienser og tar litt lengre tid å tilberede. Perfekt som en god helgemiddag. Server gjerne nybakte rundstykker eller ristet brød til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer