Vaskemidlene du kan styre unna

Fordi de ikke blir brukt.

MINST BRUKT: Spesialmidler for ovnsrens er de som hyppigst blir stående ubrukt, viser britisk undersøkelse. Foto: ALL OVER PRESS
MINST BRUKT: Spesialmidler for ovnsrens er de som hyppigst blir stående ubrukt, viser britisk undersøkelse. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Det britiske forbrukermagasinet Which? mistenker at mange kjøper rengjøringsprodukter de ikke trenger. Kanskje ikke så rart, for det er virkelig en jungel av produkter, merkevarer og varianter i butikkhyllene.

Trenger du virkelig alle?

Produktene folk dropper Britene har spurt 1.000 medlemmer av forbrukertjenesten om vanskevaner, og har funnet noen gjengangere blant rengjøringsproduktene som blir stående ubrukt.

Halvparten av de spurte sier de har minst ett ubrukt rengjøringsprodukt hjemme, og ovnsrens er det produktet aller flest sier de ikke har brukt, selv om de eier slike produkter.

Like bak følger flekkfjerningsmidler til tekstiler og tepper. Engangskluter blir også hyppig liggende ubrukte i britiske husholdninger, viser undersøkelsen.

I den andre enden av skalaen finnes toalettrenseprodukter, som er de hyppigst brukte spesialmidlene.

Smarte alternativer Dinside tester jevnlig produkter, også renholdsprodukter. Og ikke minst tester vi dem mot alternative metoder, hyppig referert til som «kjerringråd».

Her er noen, så blir det enklere for deg å velge det som virker best:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.