Våt høst på Østlandet skaper flomproblemer

Mye nedbør har ført til flom i flere vassdrag på Østlandet. Farevarselet ligger på oransje nivå flere steder.

Leirsund: Flere boliger på Leirsund i Skedsmo kommune evakueres som følge av høy vannstand, opplyser politiet. Kommunen har satt ned en krisestab. Foto: Terje Pedersen / NTB
Leirsund: Flere boliger på Leirsund i Skedsmo kommune evakueres som følge av høy vannstand, opplyser politiet. Kommunen har satt ned en krisestab. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

I oktober kom det dobbelt så mye nedbør på Østlandet som normalt for måneden. Dette har ført til stor vannføring både i Glomma og i mindre elver som renner til Mjøsa og Øyeren – og påfølgende høy vannstand i begge sjøene, melder varsom.no.

I tillegg har et problem med en luke ved Sarpsfossen dam ført til uvanlig høy vannstand i Mjøsa og Øyeren. Under arbeidet med å reparere flomluken har NVE gitt tillatelse til at vannstanden skal kunne øke både i Mjøsa og i Øyeren.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer