Ved kysten venter krigsminner, men også fersk fisk, østers og hummer

Det normanniske kjøkken er både traust og raffinert.

MATPARADIS: Normandie har blått hav, grønne åkre, godt beite og bugnende frukttrær. Resultatet blir gode oster, spennende skalldyrretter og velsmakende kjøtt. Pluss alt du kan forestille deg lagd av epler. Foto: LARS EIVIND BONES
MATPARADIS: Normandie har blått hav, grønne åkre, godt beite og bugnende frukttrær. Resultatet blir gode oster, spennende skalldyrretter og velsmakende kjøtt. Pluss alt du kan forestille deg lagd av epler. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Hmm, la meg se. Østersen er fantastisk og ostene er himmelske, men det jeg liker aller best er creme fraichen, sier Koen Sileghem.

Hotelldirektøren på Ferme de la Rançonnière blir nesten lyrisk når han begynner å beskrive det normanniske meieriproduktet.

- Tjukk, smakfull, creme fraichen i Normandie er fabelaktig, sier han.

Berømt matregion Han har rett til å skryte, for han er belgier. Han nevner ikke smøret, det er nesten for opplagt. Franskmenn elsker bondesmør fra Normandie.

Eplekakene, eplesorbetene og eplebrennevinet Calvados har også gjort Normandie kjent i utlandet.

Han kom til Frankrike for å lære fransk. Mens han lærte, møtte han kona, datter på gården. Så ble han hotellmann i stedet.

Gården ligger i den lille landsbyen Crepon, noen kilometer fra strendene hvor de allierte soldatene gikk i land i 1944.

Lokal mat Byen har aner tilbake til 1300-tallet og en stolt historie bak de tjukke murveggene.

Da vår egen konge skulle innlosjeres i forbindelse med en tidligere D-dags markering, var det på dette gårdshotellet han bodde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer