Velg rett materiale til kjøkkenet

Gulvbelegg, blomstertapet eller betong; du har mulighetene når du skal lage ny sprutsone.

TENK NYTT: På dette kjøkkenet har man kledd veggen med laminat og lagt en glassplate over for å gjøre sprutsonen mer effektiv og funksjonell.  FOTO: Sveinung Bråthen
TENK NYTT: På dette kjøkkenet har man kledd veggen med laminat og lagt en glassplate over for å gjøre sprutsonen mer effektiv og funksjonell. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å pusse opp eller innrede kjøkken er som oftest et stort og også dyrt prosjekt. Det er mange elementer som skal på plass og en jungel av ting som skal huskes på. Få steder er materialer og kvaliteten på disse så viktig som på kjøkkenet - et rom som oftest er boligens viktigste og daglig utsettes for søl, varme og mye bruk. Dette gjelder spesielt veggen over vask og kokeplate, som er ekstra utsatt for søl og slitasje.

Å velge sprutsone er kanskje ikke det første og største valget man tar når kjøkkenet skal på plass, men det betyr ikke at materialvalget her ikke er av betydning. Tvert imot. Sprutsonen skal selvsagt være praktisk og funksjonell, men den er også blitt et område hvor man kan tillate seg å være litt mer vågal enn med resten av interiøret og tilføre rommet litt personlighet.

Fliser er fortsatt et populært og ikke minst praktisk valg, men hva kan man ellers velge? Og hvor bra er alternativene? Ifølge nettstedene Ideal Home Magazine og House to Home kan det lønne seg å sette seg godt inn i hvilke muligheter man har før man setter i gang:

1. Fliser og stein Å legge fliser over kjøkkenbenken er både vanlig, funksjonelt og også relativt prisgunstig. Det finnes et hav av alternativer når det gjelder farger, form og mønster, så her er det stort sett bare fantasien og lommeboken som kan sette en stopper. Fliser vil alltid være et klassisk valg til kjøkken og sprutsone, og har også fordelen med å være enkel å rengjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer