Velg riktig babycall

Testens beste babycall har hele fem kilometers rekkevidde. Men den har ikke bilde eller video.

TEST AV BABYCALL: Vi har testet åtte babycaller - med og uten video. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
TEST AV BABYCALL: Vi har testet åtte babycaller - med og uten video. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger kan det være greit å kunne ha et esktra øye eller øre på babyen uten å være i samme rom. Men hva fungerer best? Babycall kun med lyd eller babycall med video/bilde?

Det svenske firmaet Smartson og Foreldre & Barn har testet åtte elektroniske barnevakter, der fire har videofunksjon.

Babycall med kun lyd når lengst

I testen er det både analoge og digitale barnevakter, og flere av modellene har justerbare kanalinnstillinger. Modellenes rekkevidde varierer mellom 100 og 5000 meter, avhengig av hvilke hindringer som finnes mellom sender og mottager (murvegger, trevegger o.a.).

Resultatet viser at de dyre kameramodellene som regel blir utklasse av babycallene, som kun sender lyd.

Dårligere signal med video

Unntaket er Luvion, som havner på tredjeplass med bra lyd og bildekvalitet - og gir et godt helhetsinntrykk (denne modellen fås ikke i Norge, men kan bestilles via svenske nettsider).

Generelt sett har videomodellene kortere signalstyrke, og påvirkes lettere av annet elektronisk utstyr. I testen var det blant annet en modell (Padwico) som brøt datamaskinens nettverkstilkobling.

Senderne: Ser i mørket

Enheten på babycallen, som skal være hos barnet, skal plasseres minst én meter fra barnet. Noen av kameraene har festeanordninger for vegg eller seng.

Alle kameraene i utvalget kan brukes i mørket, men da begrenses kameraenes synsfelt. Mikrofonene på alle babycallene kan stilles inn for å reagere på riktig lydnivå, ved hjelp av stemmeaktivering.

Mottagerne: Med og uten skjerm

Cobra er den eneste modellen i testen som tillater toveiskommunikasjon, slik at du kan prate med barnet ditt. Cobra har også et headset som gjør at du kan ha hendene fri.

Babycallene fra Ludvion og Padwico kan kobles til en skjerm for å få større bilde. Bortsett fra Philips har samtlige modeller på mottagerenhetene en skjerm for å lese signaler.

Stemmeaktivering

Dette innebærer at foreldreenheten går inn i et sparemodus og aktiveres ved lyd. På kameramodellene betyr dette at videosignal kun sendes når barnet gir lyd fra seg. Tiden og følsomheten for skjermsklukking kan ofte justeres. Dette for å forlenge batterienes levetid.

Her er testresultatene - alle priser er veiledende:

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Cobra MT 800- 2 EVP Fungerer utmerket som barnevakt. Karakter: 6/6 Produsent: www.milsimshop.no Pris: 600 TopCom Babytalker 1020 Her får du mange funksjoner for pengene. Karakter: 5/6 Produsent: www.topcom.net/no Pris: 499 Luvion Platinum Baby Monitor En bra babycall med krystallklart bilde. Karakter: 5/6 Produsent: www.luvion.se Pris: 2000 Beaba Babycall HD Denne babycallen viser til og med romtemperatur. Karakter: 4/6 Produsent: www.spacebabies.se Pris: 1500 Doro BM Video Kort rekkevidde er det største aberet med video-babycallen fra Doro. Karakter: 4/6 Produsent: www.netonnet.no Pris: 1299 Philips Avent SCD480 Denne babycallen gjør jobben, men kan være vanskelig å bruke. Karakter: 3/6 Produsent: www.epriser.no Pris: 699 Padwico 968 Denne babycallen påvirkes altfor lett av annet elektronisk utstyr. Karakter: 2/6 Produsent: www.padwico.no Pris: 2000 Vision Nova Video Babycall Her er det ikke samsvar mellom pris og kvalitet. Karakter: 2/6 Produsent: http://www.novababy.com/no Pris: 1999

Dette kan påvirke babycaller

1. Dårlige batterier i sender eller mottaker fører til problemer

2. Antennene står ikke i riktig stilling. Begge apparatene skal stå rett opp og ned

3. Forstyrrelser fra andre babymonitorer. Skift kanal.

4. Platevegger som skjermer, samt boligblokker i armert betong

5. Lysdimmere som forstyrrer

6. Trådløst tastatur og trådløs mus til datamaskin kan påvirke

7. Trådløse termometere, radiostyrte biler og garasjeportåpnere er støykilder som kan påvirke

8. Isolervinduer er belagt med et metalloksid mellom rutene som også kan påvirke rekkevidden

9. Mange persienner er fremstilt av aluminiumslameller. Kan påvirke

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer