Velg riktig stekepanne

En klar vinner og en klar taper i denne testen.

TEST AV STEKEPANNER: Kokkene i testpanelet har testet åtte panner. Foto: Øivind lie
TEST AV STEKEPANNER: Kokkene i testpanelet har testet åtte panner. Foto: Øivind lieVis mer

Vi har testet et bredt utvalg av stekepanner. Resultatene i testen er overraskende. Vår test viser at det slett ikke er de dyreste stekepannene som er de beste.

Det er mye matglede i en god stekepanne. Alle som har forsøkt å lage eggerøre vet hva en god stekepanne har å si. Men det er selvsagt like viktig når du skal steke en diger, saftig biff eller et kyllingbryst (slik gjør du det perfekt). Et godt slipp-belegg den viktigste suksessfaktoren.

Siden de aller fleste bruker en stekepanne nesten hver dag, er det vel verdt bryet å skaffe seg en god en. Derfor har vi rett og slett ønsket å finne den beste pannen med slipp-belegg. Vi bad produsentene sende oss det beste de hadde. Kravet var at de skulle kunne brukes på alle varmekilder.

Testet av kokker Dette er en felttest og ikke en teknisk test. Vi har latt to kokker teste pannene i praktisk arbeid, Alexander Yan og Peter Hägg, henholdsvis kokk og kjøkkensjef på Radisson Blue Hotel i Nydalen, Oslo.

Woking i stekepanna Wok er en smart gren i en stekepannetest. Her fikk vi virkelig testet grep og balanse på selve pannen, samt utformingen på selve pannedelen. Det gir også bra tilbakemeldinger på hvor mye varme pannen klarer å gi til maten. Om den blir stekt eller kokt.

Utforming Du får panner med rett kant og krum kant, grunne og dype. Er den rett og grunn er det lettere å komme til med stekespaden, men vanskeligere å få sving på wokingen, og omvendt med en dyp panne med krum kant.

Grep og balanse Bruker du pannen aktivt er det viktig at den har riktig balanse. Pannen skal ikke være for tung, men heller ikke for lett. Grepet skal være godt utformet, med god gripeflate og riktig vinkel. Ikke for kraftig og ikke for tynt. Det må heller ikke bli for varmt.

Belegg Vi har kun testet slippegenskapene på belegget, ikke ripemotstand. Hvor godt pannene slipper maten har vi testet ved å steke egg og pannekaker i tørr panne. På de beste pannene slapp maten bare vi vinklet pannen 90 grader. På de dårligste måtte vi til med stekespade.

Varmefordeling Vi testet pannenes varmefordeling. God varmefordeling betyr at du får jevn varme på hele stekeflaten. Den testen gjorde vi ved å sette varme på halve pannen legge en bit smør i den kalde delen, og måle hvor lang tid det tok før smøret smeltet.

Poeng Vi har brukt hele skalaen fra en til seks, der seks er best. Det betyr at pannen som har fått ett poeng er dårligst av pannene i denne testen. Slipp-egenskaper og balanse/grep er egenskapene som er vektlagt mest.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil...)

Woking: Her fikk vi testet grep og balanse. Foto: Øivind lie
Woking: Her fikk vi testet grep og balanse. Foto: Øivind lie Vis mer

Les også:
Tiramisu på 1-2-3
Slik lager du perfekt espresso
Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Tefal Privilege Pro Testens klare vinner. Karakter: 6/6 Produsent: Tefal Pris: 599 Høyang Polsaris Matador En god panne med bra resultater gjennom hele testen. Karakter: 5/6 Produsent: Høyang Polaris Pris: 719 Stellar 7000 En god og solid panne, men litt tung. Karakter: 4/6 Produsent: Stellar Pris: 869 OBH Nordica Eco Kitchen En bra panne som gjorde det suverent på eggtesten. Karakter: 4/6 Produsent: OBH Nordica Pris: 595 Mastrad Denne pannen får full score på grepet. Karakter: 4/6 Produsent: Mastrad Pris: 799 BK Cookware Easy induction En bra panne som slapp egget lekende lett. Karakter: 4/6 Produsent: BK Cookware Easy Induction Pris: 699 BEKA 100 % Chef Eco Logic En grei panne, men blir ikke varm nok Karakter: 3/6 Produsent: Beka Pris: 646 Eva Solo XO Stilig design, men dårlig på funksjon Karakter: 1/6 Produsent: Eva Solo Pris: 1250

Varmefordeling: Med halve pannen på varmen målte vi hvor lang tid smøret brukte på å smelte. Foto: Øivind lie
Varmefordeling: Med halve pannen på varmen målte vi hvor lang tid smøret brukte på å smelte. Foto: Øivind lie Vis mer
Belegg: De beste pannene slapp maten bare ved å holde pannen på høykant. Foto: Øivind lie
Belegg: De beste pannene slapp maten bare ved å holde pannen på høykant. Foto: Øivind lie Vis mer
Eggtesten: Egg i tørr panne viser om slipp-belegget virkelig slipper. Foto: Øivind lie
Eggtesten: Egg i tørr panne viser om slipp-belegget virkelig slipper. Foto: Øivind lie Vis mer