IDYLL:  Rike, eikelagrede varianter laget på Chardonnay eller tilsvarende er alltid gode valg til hummer, skriver Robert Lie. Foto: METTE MØLLER
IDYLL: Rike, eikelagrede varianter laget på Chardonnay eller tilsvarende er alltid gode valg til hummer, skriver Robert Lie. Foto: METTE MØLLERVis mer

Velg riktig vin til skalldyr i sommer

Dagbladets vinekspert hjelper deg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Skalldyr hører sommeren til og er uslåelig ved sjøen når gradestokken kryper oppover.

Det nytes selvfølgelig skalldyr også på andre tider av året, men det er noe eget med kombinasjonen av sol, sjø og ferske skalldyr.

Vi er heldige her i landet som kan nyte noen av verdens aller beste varianter av disse råvarene.

Om det så er reker, krabbe, sjøkreps, kongekrabbe eller hummer, er de norske skalldyrene av ypperste kvalitet, takket være vårt kalde og næringsrike farvann.

De fleste har en kombinasjon av sødmefylt kjøtt og en frisk, sjøpreget smak som gjør dem fantastiske så vel i naturell form som i de mest avanserte kokkekreasjoner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn