Velger du disse for en rask hverdagsmiddag?

Mange inneholder mye raske karbohydrater, fett og salt. Stor test av fylt pasta.

TILBEHØRET TELLER: Mange av de fylte pastarettene er ikke spesielt sunne. Men velger du grønnsaker og annet sunt tilbehør, kan de være en grei middag. Foto: Erik Helgeneset
TILBEHØRET TELLER: Mange av de fylte pastarettene er ikke spesielt sunne. Men velger du grønnsaker og annet sunt tilbehør, kan de være en grei middag. Foto: Erik Helgeneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Fylt pasta, enten det er ravioli, tortellini eller en annen type, består av hvit pasta fylt med kjøtt, ost, spinat, eller andre ingredienser. Mange av dem inneholder mye raske karbohydrater, en del mettet fett, og lite protein.

Altså ingen ideell middagsmat for deg som ønsker å spise sunt. I hvert fall ikke hvis du kun spiser fylt pasta uten annet tilbehør. Spiser du derimot fylt pasta sammen med grønnsaker og kjøtt, fisk eller kylling, kan det bli et sunt og komplett måltid. Om middagen din blir sunn når du velger fylt pasta, avhenger altså mer av tilbehøret enn av hva slags type pasta du velger.

Pasta = kjappe karbohydrater De aller fleste av oss får i seg mer enn nok karbohydrater, og for lite fiber. Pasta er en type mat som inneholder mye raske karbohydrater og lite fiber. Det hjelper litt hvis du velger fullkornspasta, men ingen av de fylte pasta typene vi fant i de største matvarekjedene var laget av fullkornspasta.

For å tilføre måltidet mer fiber og vitaminer, er det derfor lurt å servere fylt pasta sammen med massevis av grønnsaker.

Les også: Er karbohydrater farlig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer