PEKER UT FULLE TURISTER: Venezia vil bekjempe masseturismen - et nytt grep kan bli å innføre alkoholforbud på kveldstid i den populære feriebyen. Foto: NTB Scanpix
PEKER UT FULLE TURISTER: Venezia vil bekjempe masseturismen - et nytt grep kan bli å innføre alkoholforbud på kveldstid i den populære feriebyen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Venezia

Venezia vurderer alkoholforbud for å bekjempe turisme

Den populære italienske feriebyen Venezia vurderer å innføre alkoholforbud på kveldstid som et av flere tiltak for å bekjempe turisme.

Forbudet innebærer at det ikke vil være lovlig å konsumere alkohol etter klokken 19. Det vil heller ikke være lovlig å transportere alkoholholdige drikkevarer på kveldstid, heller ikke skjult i pose eller sekk, skriver BBC.

Myndigheten skal stemme over forslaget i oktober. Om det blir vedtatt kan brudd på forbudet føre til bøter opp til 3700 kroner, ifølge Ekstra Bladet.

- Vi vil ikke målrette oss mot personer som forlater supermarkedet med kjøpt alkohol, men heller de som er fulle og har en pose med tre øl, sier politidirektør Marco Agostini til det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Grunnen til at myndighetene vurderer forbudet er at byen med kun 55 000 innbyggere oversvømmes av millioner av turister hvert år. I høysesongen besøker rundt 75 000 turister den italienske kanalbyen.

Byen skal også stemme over et «sitte-forbud» i oktober, som gjør det forbudt å sitte eller ligge på bakken. Også der vanker det bøter på opp mot 4700 kroner om det blir vedtatt.

Fra før har Venezia innført forbud mot å være ikledd svømmeutstyr eller være toppløs (også menn), mot å svømme eller dykke i byens kanaler eller vannløp, mot å mate fugler eller etterlate seg matrester og mot å bruke sykkel.