Vennskapelig hos Aga på Vega

Midt i verdensarv, omgitt av hav og levende sjømat, driver Anna og Jon Aga sitt hotell.

MOT HAVET:  Jon Aga er kjent gjennom TV-serien "Vegamat". Han eier og driver det kjente Vega Havhotell  sammen med sin kone Anna. Alee foto: Ole C. H. Thomassen
MOT HAVET: Jon Aga er kjent gjennom TV-serien "Vegamat". Han eier og driver det kjente Vega Havhotell sammen med sin kone Anna. Alee foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||VEGA (Dagbladet): Hotellet har fargen som er hentet fra gløden av lav sol. Okergule trebygninger, lave med torvtak. Vinduene er hvitmalte og mange. Det svømmer gjess og ender i dammen. Fjellene er hvite, nypyntet av uventet maisnø. Vi har reist til Vega for en femretters opplevelse og lyse netter.

- Det skal ikke være fint og flott, det skal være fint og godt, sier Anna Aga.

- Dette ska vera ein god plass med god mat, forteller Jon Aga.

Inne er det damask på bordene som er dekket for fem retter. Ostekjeks er anrettet i rullestein. Det står kalt vann, hjemmebakt brød og Kvitseidsmør på bordet.

Smaken av Vega

- Me har så fabelaktige råvarer. Reint og kjølig vatn i havet. Og lyset. Det gjer noko med smaken. Jon Aga har beholdt den klingende hardangerdialekten sin og den frodige barten.

- Her har me fisk rett frå havet. Ein må laga rettar og mat ut i frå forutsetningane og ikkje ut i frå ka som er trendy, - for da vert det kaos. Jon Aga legger ut om filosofien bak maten på Vega Havhotell.

En filosofi som har ført fram til kokeboka "Smaken av Vega". De vil dele både matopplevelser og verdensarv, lyset og naturen med gjestene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer