Reisedokumenter:

Venter du på det nye nasjonale ID-kortet? Nå er det utsatt - igjen

Derfor må du fortsatt vente på det smarte identitetskortet.

RETT I LOMMA: Det nye ID-kortet skal få plass i lommeboka. Flere EU-land har allerede tatt i bruk slike for sine borgere. Foto: Justisdepartementet
RETT I LOMMA: Det nye ID-kortet skal få plass i lommeboka. Flere EU-land har allerede tatt i bruk slike for sine borgere. Foto: Justisdepartementet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Venter du på det nasjonale ID-kortet? Da må du smøre deg med tålmodighet - nok en gang.I 2007 lovet daværende justisminister Knut Storberget at du skulle få et nasjonalt ID-kort som skulle erstatte passet.Siden den gang er lanseringsdatoen for det nye ID-kortet utsatt sju ganger. Og det norske passet er fornyet to ganger.Nå utsettes innføringen av identitetskortet enda en gang.

Ingen aprilspøk

- Den opprinnelige datoen for utstedelse av nye pass og nasjonale ID-kort var 1. april 2018, sier Atle Roll-Matthiesen, fagdirektør i Politidirektoratet.

Verken politiet eller politikerne vet hvor i landet du i fremtiden kan få bestilt pass og det nye ID-kortet. Og mens dette avgjøres må ID-kortinnføringen settes på vent. Foreløpig minst ett år.Og derfor er oppstarten igjen forsinket.

- Stortinget har i vedtak nr 519 bedt Regjeringen om å komme tilbake med en plan for hvor de pass og nasjonale ID-kort skal kunne bestilles. Utarbeidelse av denne planen innebærer at produksjonsstart for nye pass og nasjonalt ID-kort utsettes til høsten 2018, sier Roll-Matthiesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer