NEW YORK:  Til sommeren blir det 3000 ledige flyseter i uka direkte til New York fra Gardermoen. Nordmenn bestiller New York reiser som aldri før og priskonkurransen er blitt hard. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi/Dagbladet
NEW YORK: Til sommeren blir det 3000 ledige flyseter i uka direkte til New York fra Gardermoen. Nordmenn bestiller New York reiser som aldri før og priskonkurransen er blitt hard. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi/DagbladetVis mer

Venter storinvasjon av nordmenn

Og flybillettene kan bli billigere.

(Dagbladet): New York venter stort innrykk av nordmenn etter SAS-meldingen om nye flyavganger fra Gardermoen til sommeren.

Fullt trykk Allerede nå har søkene til New York nærmest eksplodert.

I oktober var New York den mest søkte ruteflydestinasjonen på det norske markedet, ifølge topplista fra reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Vi forventer at New York vil ligge høyt de søkene gjennom de neste månedene, forteller Svein Erik Søgård, daglig leder i Travelmarket.no.

Sommersesongen Til sommeren vil SAS og Continental Airlines ha til sammen tre daglige direkteavganger fra Gardermoen til New York.

Det betyr at i det meste av sommerhalvåret vil det ukentlig totalt være mer enn 3000 flyseter til salgs på direkterutene mellom Oslo og New York. I tillegg vil det bli et stort antall ruter til New York via Reykjavík, København og London.

Dessuten har US Airways direkterute til Philadelphia fra Gardermoen.

Priskonkurranse I dag ligger prisen på en flybillett tur-retur Oslo- New York på rundt 4000 kroner.

MANHATTAN:  Billigere flybilletter i vente. Og prezelen får du for en dollar. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi/Dagbladet
MANHATTAN: Billigere flybilletter i vente. Og prezelen får du for en dollar. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi/Dagbladet Vis mer

Svein Erik Søgård mener at det er realistisk mulig å vente med et prisfall på ytterligere 10 prosent på flybillettene til New York.

 SHOPPINGPARADIS:  Med den lave dollarkursen kan du shoppe billigi New York nå.  Foto: Kirsten Margrethe Buzzi/Dagbladet
SHOPPINGPARADIS: Med den lave dollarkursen kan du shoppe billigi New York nå. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi/Dagbladet Vis mer