Ventetiden over: Gjør et kupp på brukt elbil

For ett år siden var det nesten ikke en brukt elbil å oppdrive i Norge. Nå er markedet fullt og det er mulig å skaffe seg en fire-fem år gammel bil til rundt 100.000 kroner.

BATTERIENE HOLDER: Mange er bekymret for at elbilbatteriene fort blir utslitt. Så langt ser det ut til at de holder seg mye bedre enn forventet. Mye hurtiglading kan imidlertid tære på kapasiteten. Foto: Rune Korsvoll
BATTERIENE HOLDER: Mange er bekymret for at elbilbatteriene fort blir utslitt. Så langt ser det ut til at de holder seg mye bedre enn forventet. Mye hurtiglading kan imidlertid tære på kapasiteten. Foto: Rune KorsvollVis mer

Hva sier du til en 2015-modell Nissan Leaf til 105.000 kroner. Eller en 2014-modell VW e-UP til 95.000 kroner. Et raskt søk på finn.no viser at det nå er mellom 7.000 og 8.000 brukte elbiler til salgs bare i deres database.

Ikke overraskende er Nissan Leaf den bilen det finnes flest av. Det er også denne elbilen det er solgt mest av i Norge siden den kom i 2011.

I prisklassen fra 90.000 til 125.000 kroner finnes det godt over 500 elektriske biler å velge mellom. Og det er ikke snakk om gamle og utslitte biler heller. De fleste er 2014- og 2015-modeller med relativt kort kjørelengde.

Nå kan du med andre ord gjøre et skikkelig kupp på brukt elbil.

Slik var det ikke for ett år siden. Da var det venteliste på bruke elbiler hos forhandlerne. Bilene var så vidt innom butikken før de forsvant ut igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.