Verden har inntatt Fornebu, men det var Sjømannskirkas vafler som var mest populære

Reiselivsmessa åpnet i går.

FRISTERINNER: Med fargerike nasjonaldrakter og brede smil prøver disse kvinnene å friste nordmenn til å prøve Indonesia som ferieland. Men de har sterk konkurranse. Hele verden er representert på reiselivsmessa på Fornebu. Foto: Nina Hansen
FRISTERINNER: Med fargerike nasjonaldrakter og brede smil prøver disse kvinnene å friste nordmenn til å prøve Indonesia som ferieland. Men de har sterk konkurranse. Hele verden er representert på reiselivsmessa på Fornebu. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Midt blant indonesiske ungjenter i vakre nasjonaldrakter, kenyanere i fargerike stammeklær og norske økologiske bønder er Sjømannskirkens stand på reiselivsmessa plassert.

Og ingen stand, uansett hvor eksotisk og spennende den er, hadde et jevnere tilsig av publikum. Nødvendgvis ikke fordi trangen til åndelig føde var så påtrengende, men det er ikke mange som klarer å gå upåvirket forbi «kjerkas» varemerke – lukten av stekte vafler.

– Det er hyggelig at så mange kommer innom og hilser på. Det gir oss en fin anledning til å vise at vi er her, og at vi er til stede på svært mange av de stedene nordmenn reiser på ferie, sier Vigdis Alte, leder for Sjømannskirkens arbeid i Norge.

Reiselivsmessa er ikke fullt så stor som den en gang var, men interessen for å delta er upåklagelig. Her er utstillere og tilbydere fra så og si hele verden.

Himalaya og jenteturer

Mange er tradisjonelle, men innslaget av mer eksotiske og spennende reisemål er også stort.

På en av standene fristes du til en fottur-ferie i Himalaya. Rett bortenfor står Irene Nalwoga fra Uganda som arrangerer rene jente-safarier i Afrika. Hun driver selskapet «Uganda Woman Tours» og forklarer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer