Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Verden har inntatt Fornebu, men det var Sjømannskirkas vafler som var mest populære

Reiselivsmessa åpnet i går.

FRISTERINNER: Med fargerike nasjonaldrakter og brede smil prøver disse kvinnene å friste nordmenn til å prøve Indonesia som ferieland. Men de har sterk konkurranse. Hele verden er representert på reiselivsmessa på Fornebu. Foto: Nina Hansen
FRISTERINNER: Med fargerike nasjonaldrakter og brede smil prøver disse kvinnene å friste nordmenn til å prøve Indonesia som ferieland. Men de har sterk konkurranse. Hele verden er representert på reiselivsmessa på Fornebu. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt blant indonesiske ungjenter i vakre nasjonaldrakter, kenyanere i fargerike stammeklær og norske økologiske bønder er Sjømannskirkens stand på reiselivsmessa plassert.

Og ingen stand, uansett hvor eksotisk og spennende den er, hadde et jevnere tilsig av publikum. Nødvendgvis ikke fordi trangen til åndelig føde var så påtrengende, men det er ikke mange som klarer å gå upåvirket forbi «kjerkas» varemerke – lukten av stekte vafler.

VAREMERKE: Vaflene til den norske Sjømannskirken er ettertraktet over hele verden. Reiselivsmessa på Fornebu er intet unntak i så måte. Foto: Tormod Brenna
VAREMERKE: Vaflene til den norske Sjømannskirken er ettertraktet over hele verden. Reiselivsmessa på Fornebu er intet unntak i så måte. Foto: Tormod Brenna Vis mer

– Det er hyggelig at så mange kommer innom og hilser på. Det gir oss en fin anledning til å vise at vi er her, og at vi er til stede på svært mange av de stedene nordmenn reiser på ferie, sier Vigdis Alte, leder for Sjømannskirkens arbeid i Norge.

Reiselivsmessa er ikke fullt så stor som den en gang var, men interessen for å delta er upåklagelig. Her er utstillere og tilbydere fra så og si hele verden.

Himalaya og jenteturer

Mange er tradisjonelle, men innslaget av mer eksotiske og spennende reisemål er også stort.

På en av standene fristes du til en fottur-ferie i Himalaya. Rett bortenfor står Irene Nalwoga fra Uganda som arrangerer rene jente-safarier i Afrika. Hun driver selskapet «Uganda Woman Tours» og forklarer:

MANGE TILBYDERE: Reiselivsmessa i Telenor Arena er i gang, med tilbydere fra hele verden på plass. Foto: Nina Hansen
MANGE TILBYDERE: Reiselivsmessa i Telenor Arena er i gang, med tilbydere fra hele verden på plass. Foto: Nina Hansen Vis mer

– Dette selskapet er eid av – og drives av – kvinner. Vi vet hva kvinner vil ha, og hvordan en safari skal tilrettelegges, hevder hun.

Messegeneral Merete Falch var godt fornøyd noen timer etter at dørene i mektige Telenor Arena åpnet i dag.

– Allerede etter en halvtime hadde vi fått flere positive tilbakemeldinger fra flere av utstillerne som var begeistret over at det kom så mange mennesker, sier hun.

– Det er tydelig at reiselysten fortsatt er stor hos mange, og at mange av utstillerne fra alle kanter av verden har registrert det er hyggelig, sier hun.

Personlig kontakt

Mange bestiller reisene sine på nettet uten noen form for personlig kontakt med reisemålet sitt.

Og selv om noen stiller spørsmål ved formatet på Reiselivsmessen, er det ingen tvil om at den gir en god mulighet til å snakke med folk som kjenner stedet du vurderer å reise til, uansett om det er ei kanariøy, ei strand i Thailand, et cruise i Karibia, et fjell i Nepal eller en by i Indonesia.

På Fornebu er det denne helga representanter for alle disse, og mange, mange flere spennende steder.

– Det er tydelig at Norge er et attraktivt marked for mange av tilbyderne. Men det er også gledelig å se at Norge også er godt representert på årets messe, sier Falch.

  • Reiselivsmessa på Telenor Arena er åpen fram til og med søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!