Verdens beste kokk har verdens beste restaurant som konkurrent

Takket være Noma er København blitt en matdestinasjon.

VERDENS BESTE: Eier og kjøkkensjef av restaurant Geranium i København, Rasmus Kofoed, er årets gullmedaljevinner av Bocuse d'Or. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
VERDENS BESTE: Eier og kjøkkensjef av restaurant Geranium i København, Rasmus Kofoed, er årets gullmedaljevinner av Bocuse d'Or. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Det syder og koker.

Etter at danskene for annet år på rad kan smykke seg med verdens beste restaurant (Noma), og Rasmus Kofoed tok førsteplassen i Bocuse d'Or 2011, er de sultne på mer.

Kokkene og restaurantene vil ha fast plass på verdens spisekartet, både i toppklassen og i sjiktene nedenfor.

Grunn til å klappeEn god fireretter får du mange steder for tre-fire hundre kroner, en helaftens matreise på eksklusiv restaurant for en tusenlapp.

Det klassiske, det «nye nordiske», ja, selv det asiatiske er danskene gode på; en av verdens to eneste thairestauranter med stjerne i Michelin finner du i København.

Mattrendene akkurat nå?

Selvfølgelig kortreist og helst økologisk. Det handler om spise egen mat, ikke importere.

En hær av små, lokale produsenter samarbeider med restaurantene, jobber 12 timers dager, leverer om natta og sørger for kvalitet.

Full kontroll En beslektet trend er «kontroll hele veien»: restaurantene driver egne gårder, aler opp egne dyr, lager sjokoladen selv og sender kokkene ut for å sanke i naturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer