Verdens beste motorer er kåret

En av de ti ypperste er snodig nok ikke en motor ...

NULL SYLINDRE: Dette er en av årets ti beste motorer, ifølge anerkjente WardsAuto. Det till tross for at det er blant de enkleste motorkonstruksjoner som finnes, nemlig en elektrisk motor. Og den sitter i elbilen BMW i3. Foto: BMW
NULL SYLINDRE: Dette er en av årets ti beste motorer, ifølge anerkjente WardsAuto. Det till tross for at det er blant de enkleste motorkonstruksjoner som finnes, nemlig en elektrisk motor. Og den sitter i elbilen BMW i3. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside I over 20 år har WardsAuto hatt sin kåring av beste motor, en konkurranse som er laget for å anerkjenne og premiere teknologi i verdensklasse. Det gjelder enten motorene og drivverkløsninger er drevet av bensin, diesel, elektrisitet eller noe som gjenstår å finne opp.

Og i år er altså en av de beste motorene ikke en motor, men en brenselcelle.

Mer om det lenger ned, men i praksis er det en nyvinnende, hydrogenbasert drivlinje som premieres - ikke fordi den er først ute, men fordi den faktisk er mulig å kjøpe. Og selve motoren er en enkel og grei elektromotor.

BMW i3 får på sin side pris grunnet en effektiv og gjennomtenkt drivlinje - også den elektrisk.

Men tilbake til Ward's liste.

Dyrere biler har sluppet til For å være kvalifisert må en ny, eller særdeles forbedret utgave være for salg i en produksjonsbil innen første kvartal av 2015. Øverste prisleie økte i fjor fra 55.000 dollar til 60.000 dollar (I år tilsvarer det cirka 440.000 kroner - for et år siden var det 366.000).

Dermed finnes plass til Dodge Challenger SRT Hellcat på listen - Chrysler har faktisk greid å snike den inn rett under grensen (59.995 dollar som «MSRP», eller anbefalt pris fra produsent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer