«Verdens dårligste musikkvideo» tar av på YouTube

Norsk komikerduo med nett-hit i Tyskland. Se video.

(Dagbladet): I forrige uke eksploderte klikktallene på komikerne Erlend og Steinjos underlige musikkvideo «Oh My God». Videoen reklamerer med å være «verdens dårligste musikkvideo» og runder snart en halv million visninger. De fleste av seerne stammer fra Tyskland.

- Det er utrolig gøy at den tar av Tyskland. Vi vet ikke hvem som ser på dette, men under videoen på nettet ligger det en masse tyske kommentarer, sier Steinjo.

SJOKKERENDE: - Vi har aldri hatt så mange treff på et videoklipp på YouTube før. Det er bare Bilitis-klippet som også ligger på nettet, som kan måle seg, sier Steinjo Grieg Halvorsen.
SJOKKERENDE: - Vi har aldri hatt så mange treff på et videoklipp på YouTube før. Det er bare Bilitis-klippet som også ligger på nettet, som kan måle seg, sier Steinjo Grieg Halvorsen. Vis mer

I kommentarfeltet blir Erlend og Steinjo blant annet sammenlignet med «Flight of the Conchords». Det er også noen som lurer på om dette er programlederne fra «Mythbusters» før de ble kjente. En ivrig fan har også laget sin egen skrudde versjon av videoen på nettvideokanalen.

«Verdens dårligste musikkvideo» kan du se i sin helhet her.

Improvisert Etter programmet "Slå på Ring" som gikk på NRK var duoen i villrede om hva de skulle gjøre.

- Vi var i studio for å teste ut noen forslag og endte opp med å improvisere en sang over et klikkspor. Etterpå tok vi med oss videoklippene inn i redigeringsrommet og endte opp med det som kanskje er verdens dårligste musikkvideo, sier Steinjo til Dagbladet.

Humorvideo - Vi har elendige kostymer på oss, teksten har ingen mening, det er et silketørkle som faller ned foran kamera, Erlend har hull i buksa så underbuksa synes, vi danser med en hvit planke foran oss for at litt av kroppen skulle forsvinne og det fungerer jo ikke i det hele tatt, sier Steinjo og ler.

Han mener at videoen som musikkvideo er helt håpløs, men at den er bra som humorvideo.

- Det er gøy med store produksjoner med masse kjendiser i statistroller, men det er ikke dermed sagt at det blir morsomt, sier Steinjo om den enkle metoden for å lage både video og låt.

Serie på Dagbladet Komikerduoen er sammen med videokunstneren Hanne Rivrud Nansen, aktuelle med reise-realityserien «Alle Norges Hemmeligheter» på Dagbladet.no. I serien blir Hanne og Steinjo utfordret av programleder Erlend til å gjennomføre alle mulige slags oppgaver for å komme seg videre gjennom Norge.

I en av episodene får Hanne og Steinjo i oppgave i lage en nasjonalromantisk trance-låt med musikkvideo på en dag.

Der skulle de blant annet stå på hodet i en foss, posere som Adam og Eva og løpe nakne gjennom en eplehage i Hardanger for å oppfylle kravene til godkjent utført oppgave. Resultatet kan du se her.

«Alle Norges Hemmeligheter» publiseres på onsdager og lørdager ut juni.

Er du ekstra interessert kan du ta turen innom seriens Facebook-side der det legges ut bakomfilmer og ekstramateriale.