Verdens enkleste eplekake

Denne kaken er så enkel at barna kan lage den selv.

ENKELT: Sett barna i arbeid, og nyt denne deilige og enkle eplekaken. © Foto: Morten Bendiksen
ENKELT: Sett barna i arbeid, og nyt denne deilige og enkle eplekaken. © Foto: Morten BendiksenVis mer

Visst kan barna bake!

Denne kaken krever nemlig ingen røring, ingen komplisert oppmåling av ingredienser og den skal settes i kald ovn. Alt dette klarer barna å gjøre selv.

Alt du må hjelpe dem med, er å sette ovnen på 200 grader etter at kaken er satt inn, og stille timeren på 30 minutter.

Er du heldig, får du smake også.

Eplekaken smaker best når den en rykende fersk, og det kan derfor være en god idé å lage porsjonskaker i en liten form (har du créme brûlée-former, er de perfekt).

Da trenger du heller ikke å ha store eplehagen for å kunne lage din helt egne kake.

Men du, ikke send barna på epleslang. Det er nemlig tyveri.

Du trenger 2-4 epler, avhengig av størrelsen

1 1/2 kopp mel (vanlig kaffekopp , ikke målenheten cup)

1 kopp sukker

1 ts bakepulver

1 egg

Ca 100 gram margarin eller smør

Kanel

Slik gjør du Kutt eplene i småbiter, du trenger nok til at de fyller bunnen i en paiform (eller créme brûlée -form, hvis du lager porsjonskaker). Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Ha egget oppi, og rør lett.

Hell melblandingen over eplene, rist lett på formen så melet fordeler seg mellom eplebitene.

Bruk ostehøvel til å høvle smøret/margarinen, og legg det oppå melblandingen. Smøret skal dekke formen.

Topp med kanel etter smak, og sett kaken litt under midten i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader, kaken er ferdig etter 30 minutter.

Smaskens med en kule vaniljeis, eller bare et glass kald melk til barne-TV.

Har du prøvd denne oppskriften, men gjort en egen vri? Eller har du en enda enklere epleoppskrift? Fortell oss om det i kommentarfeltet under!

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du sjokoladepopcorn til bursdagen!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.