Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Verdens første Android-bil?

Nå kan ungene kjøre med stil.

MED ALT: Broon F870 er trolig tidenes best utstyrte barne-bil. Foto: BROON
MED ALT: Broon F870 er trolig tidenes best utstyrte barne-bil. Foto: BROON Vis mer

Dinside Treåringen din fikk seg kanskje ny bil til jul?

I så fall dreier det seg nok sikkert om ett eller annet i rød plast med pedaler på.

Da skal du vite at det finnes grommere jern for de minste der ute.

For den amerikanske produsenten Henes Broon har laget F870, en fullt utstyrt sportsbil i miniatyr som styres av et nettbrett med Android.

Fra ett til fem år Målgruppa er barn fra ett til fem år, men produsenten innrømmer at det nok helst er femåringer som vil ha mest glede av bilen.

LES OGSÅ: Verdens minste kjørbare bil

Det dreier seg om en godt utstyrt elektrisk sportsbil i miniatyr som både kan kjøres direkte og via Bluetooth-fjernkontroll på mobilen.

Bilen er bare 1,2 meter lang, og topphastigheten ligger på relativt trafikkufarlige 16 kilometer i timen (men denne skal definitivt ikke kjøres på trafikkert vei...)

Ikke billig Billig moro for de minste er det ikke akkurat snakk om. Prisen ligger i USA på 1000 dollar, om lag 7500 norske kroner.

LES OGSÅ: Bilen du kan bygge selv

Det amerikanske teknologimagasinet Wired beskriver bilen som en Tesla i miniatyr, og ble så fascinert at de gjennomførte en test.

Se hvordan bilen er i bruk:

Seksåringen koste seg Til å hjelpe seg fikk de Maceo, den seks år gamle sønnen til en av journalistene, til å prøve bilen. Han var litt i overkant stor for førerhuset, men mente likevel at den var behagelig å kjøre.

Spesielt var han imponert over fjæring og kjøreegenskaper. Broon-bilen er nemlig utstyrt både med uavhengig hjuloppheng og differensialstyring.

- De holdt på å fikse fortauet, men det gikk glatt. Jeg trodde en stund jeg ville stå fast, men det skjedde ikke. Det kom bare et stort hump, forklarte Maceo etter å ha prøvekjørt vidunderet.

Lite plass til kosedyr Selvsagt er også lydanlegget på plass, i fall den unge sjåføren vil høre de siste Idol-låtene. Men om hun eller han vil ha med seg kosedyr-samlingen sin, kan det by på problemer.

Det skorter nemlig på bagasjeplassen på grunn av batteriet, som er av samme typen som de som brukes på elsykler.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media