KJØTTFRITT: Verdens første vegetar-cruise er klar for norske fjorder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KJØTTFRITT: Verdens første vegetar-cruise er klar for norske fjorder. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Ny cruise-trend?

Verdens første vegetar-cruise klar for norske Vestlands-fjorder

Skal lære om vegetarisk tannkrem og ost.

25. september legger det supermoderne cruiseskipet «Colombus» med plass til 1400 passasjerer ut fra Tilbury-havna i London med kurs for de norske fjordene.

Ikke så uvanlig det egentlig, men nettopp dette cruiset er likevel spesielt. Rederiet Cruise and Maritime Voyages (CMV) hevder det er verdens første havcruiset for vegetarianere.

- Vi er begeistret over å kunne tilby det vi mener er verdens første cruise for vegetarianere. Dette er en perfekt anledning til å reise sammen med likesinnede og samtidig nyte de fantastiske norske fjordene, sier rederiet i en pressemelding.

Tannkrem og ost

Ifølge The Independent, skal fire gjesteforelesere delta på det ukeslange cruiset, som foregår i samarbeid med selskapet Vegan Travel.

Blant annet skal Michael Greger, mannen som skrev bestselgeren «How Not to Die» og TV-verten og dyreelskeren Wendy Turner Webster holde forelesninger under turen.

På dagtid vil det bli tilbudt diverse aktiviteter som yoga og pilates, og rederiet har også ymtet om at temaer som vegetarisk tannkrem og vegetarisk framstilling av ost.

«Columbus» ble nylig sjøsatt og hadde sin jomfrutur i juli i år. Skipet to svømmebasseng, et treningsstudio, en utendørs kino og fem restauranter. Samtlige av disse vil altså være kjøttfrie under dette spesielle cruiset.

Prisen starter på 499 engelske pund - drøyt 5000 kroner.