USA-ferie:

Verdens heftigste roadtrip er over 90 år. Nå trenger Route 66 hjelp

Støttegruppene slår alarm. 

ET MUSEUM: Den originale Route 66 er på mange måter en reise gjennom nyere amerikansk historie. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix 
ET MUSEUM: Den originale Route 66 er på mange måter en reise gjennom nyere amerikansk historie. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kalles gjerne «den ultimate reisen». Legendariske route 66, 3945 kilometer fra Chicago til Santa Monica i Los Angeles. Det er en strekning som rager høyt på alle bil- eller motorsykkelinteressertes bucket-liste.

Ikke så rart det. For Route 66 er ikke bare en langt over middels vei. Den viser deg så og si hele USA. Chicago, gjennom Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California. Landbruksområder, skog, prærie, fjell, ørken og kyst. Du får alt sammen. Og aller best får du det i en Mustang cabriolet eller på en Harley.

Fortsatt er historiske Route 66 en stor turistattraksjon. Men siden den originale veien fra 1926 mange steder er erstattet med nye firefelts motorveier, er ikke vedlikeholdet på «gamleveien» alle steder like bra, for å si det mildt. Det er litt «bumpy» her og der.

Lokale forretningsdrivende langs den originale ruta slår nå alarm og har satt i gang en kampanje for å få vernet både veien og mange av de historiske landemerkene som ligger langs den, skriver Lonely Planet.

Lobbyister

I 1999 ble det vedtatt et vedlikeholdsprogram som både skulle beskytte selve veien og de som lever av turismen den generer, og som også skulle sikre penger til å restaurere flere av de historiske severdighetene langs veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer