Verdens korteste flyrute mellom to land legges ned

Tok åtte minutter.

LEGGES NED: Om ei ukes tid er det slutt på verdens korteste internasjonale flyrute. Det tok åtte minutter i lufta mellom St. Gallen og Friedrichshafen. Foto: People's ViennaLine 
LEGGES NED: Om ei ukes tid er det slutt på verdens korteste internasjonale flyrute. Det tok åtte minutter i lufta mellom St. Gallen og Friedrichshafen. Foto: People's ViennaLine  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent 20 kilometer er det i luftlinje mellom St. Gallen i Sveits og Friedricshafen i Tyskland.

Riktignok er det adskillig lenger langs landeveien, da må du nemlig kjøre rundt - og ikke over - Bodensjøen. 64 kilometer er strekningen med bil, og det tar en times tid.

Det synes folk tydeligvis er greit nok, for den åtte (!) minutter lange flyruta som ble åpnet mellom de to byene i november i fjor - og da ble den korteste kommersielle flyreise mellom to land - er allerede vedtatt nedlagt - på grunn av liten etterspørsel, skriver CN Travel.

Og konkluderer selv: - Det ble litt som å ta jetfly til grønnsakshandleren.

SISTE: Spektakulært og skremmende har det vært når det ikoniske Boeing 747 har gått inn for landing over Maho stranden på den lille karibiske øya Saint Maarten. Nå er det slutt, KLM bytter til det mer drivstoffvennlige flyet Airbus 330. Og slipper å mellomlande. Video: Paul Leonard via Storyful Vis mer Vis mer

Men er du en rekordjeger, og gjerne vil ha prøvd verdens korteste internasjonale flyrute, er det fortsatt litt tid i følge avisa The Local.

Det er flyselskapet «People's ViennaLine» som står bak flyvningen, og de hadde ved oppstart et håp om å frakte 40 000 passasjerer årlig med billettpriser fra 350 kroner.

Slik blir det ikke. Siste flight går 14. april.

Dermed ser det ut til at verdens korteste internasjonale flyrute igjen havner i Afrika og Ethiopian Airlines der du kan fly en Boeing 787 Dreamliner mellom Kinshasa og Brazzaville. Den turen tar 20 minutter.

Men verdens aller korteste flytur finner du på Orknøyene. Selskapet Loganair flyr mellom øyene Westray og Papa Westray.

Hvor lang tid det tar? Rekorden er på 53 sekunder.

I Norge tar korteste flytur sju minutter.

RETT FØR EN KRASJLANDING: En flyentusiast fanget øyeblikket da et fly prøver å lande i sterk motvind i Praha, 4. oktober. Klippet er sett over en halv million ganger. Video: YouTube/ Radko Našinec via Storyful Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer