Verdens korteste flyrute mellom to land legges ned

Tok åtte minutter.

LEGGES NED: Om ei ukes tid er det slutt på verdens korteste internasjonale flyrute. Det tok åtte minutter i lufta mellom St. Gallen og Friedrichshafen. Foto: People's ViennaLine 
LEGGES NED: Om ei ukes tid er det slutt på verdens korteste internasjonale flyrute. Det tok åtte minutter i lufta mellom St. Gallen og Friedrichshafen. Foto: People's ViennaLine  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent 20 kilometer er det i luftlinje mellom St. Gallen i Sveits og Friedricshafen i Tyskland.

Riktignok er det adskillig lenger langs landeveien, da må du nemlig kjøre rundt - og ikke over - Bodensjøen. 64 kilometer er strekningen med bil, og det tar en times tid.

Det synes folk tydeligvis er greit nok, for den åtte (!) minutter lange flyruta som ble åpnet mellom de to byene i november i fjor - og da ble den korteste kommersielle flyreise mellom to land - er allerede vedtatt nedlagt - på grunn av liten etterspørsel, skriver CN Travel.

Og konkluderer selv: - Det ble litt som å ta jetfly til grønnsakshandleren.

Men er du en rekordjeger, og gjerne vil ha prøvd verdens korteste internasjonale flyrute, er det fortsatt litt tid i følge avisa The Local.

Det er flyselskapet «People's ViennaLine» som står bak flyvningen, og de hadde ved oppstart et håp om å frakte 40 000 passasjerer årlig med billettpriser fra 350 kroner.

Slik blir det ikke. Siste flight går 14. april.

Dermed ser det ut til at verdens korteste internasjonale flyrute igjen havner i Afrika og Ethiopian Airlines der du kan fly en Boeing 787 Dreamliner mellom Kinshasa og Brazzaville. Den turen tar 20 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer