Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Verdens lekreste kalender

Se bilder fra årets sexy Pirelli-kalender.

SEXY OG VÅGALT: Karl Lagerfeld har tatt bildene til Pirelli-kalenderen 2011.
SEXY OG VÅGALT: Karl Lagerfeld har tatt bildene til Pirelli-kalenderen 2011. Vis mer

Den tradisjonsrike kalenderen fra dekkprodusenten Pirelli er kanskje den mest prestisjefylte og glamorøse av sitt slag. Siden starten i 1964 har den kommet ut nesten hvert år, og hver gang har en ny fotograf stått bak kameraet. Denne gangen er det en vi kjenner best fra røde løpere og klesdesign.

Eksklusiv I 2011-utgaven er det nemlig motedesigneren Karl Lagerfeld som har trykket på utløseren. 77-åringen, som har merkene Karl Lagerfeld, Fendi og Chanel på merittlisten, har knipset en rekke frekke bilder du neppe først og fremst assosierer med bil og dekk.

Men det er kanskje heller ikke meningen.

Pirelli-kalenderen er kjent for å blande glamorøse motiver med naken kunst, og resultatet er lekkert. Noe av det som gjør kalenderen så eksklusiv, er at den ikke er i ordinært salg.

Den sendes kun ut til Pirellis kunder og et utvalg av VIP-kjendiser.

Kjent og kær relasjon Koblingen mellom bilverdenen og lettkledde kvinner har tradisjonelt vært sterk, og Pirelli-kalenderen er kanskje det mest soleklare eksempelet på akkurat det. Det ligger voldsom prestisje i å få kle av seg til denne kalenderen, og selv om utgivelsen ikke gir direkte profitt, gir den likevel gevinst, mener markedsdirektør Paal Tarjei Aasheim i reklamebyrået McCann.

Pirelli Calendar 2011. Foto: Karl Lagerfeld
Pirelli Calendar 2011. Foto: Karl Lagerfeld
Pirelli Calendar 2011. Foto: Karl Lagerfeld
Pirelli Calendar 2011. Foto: Karl Lagerfeld
Pirelli Calendar 2011. Foto: Karl Lagerfeld
Pirelli Calendar 2011. Foto: Karl Lagerfeld

- Pirelli-kalenderen er absolutt en form for reklame, og den internasjonale presseomtalen er enorm. Pirelli har klart å ta fatt i et litt harry og glamourmodell-aktig fenomen, og lagt til en kvalitetsdimensjon som forvandler dette til noe luksuriøst og uangripelig som anses som kunst.

Ikke bare kvinner Kalenderen inneholder også bilder av nesten nakne menn, men det er fotografier av vakre kvinner som dominerer.

- Hvorfor? Er vi menn så lite kompliserte at vi umiddelbart lagrer noe i underbevisstheten i det øyeblikket vi ser en bar hudflekk?

- Koblingen mellom lettkledde kvinner og biler er kulturelt betinget. I land hvor det å velge bil først og fremst er mannens oppgave, kan det kanskje fungere å utnytte menns interesse for kvinner i markedsføringen av biler. I Norge er imidlertid kvinner en minst like viktig målgruppe som menn, og da vil slike "billige triks" fort virke mot sin hensikt, mener Aasheim.

Se flere fotografier i bildeserien under.

GIR PRESTISJE: Den amerikanske skuespillerinnen Julianne Moore (51) er med i 2011-utgaven. Foto: Karl Lagerfeld
GIR PRESTISJE: Den amerikanske skuespillerinnen Julianne Moore (51) er med i 2011-utgaven. Foto: Karl Lagerfeld Vis mer

Les også:
Lekker stasjonsvogn for de kresne
Ny Mondeo får karakter fem
Slik gjør du bruktkupp på Passat

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TRADISJONSRIKT FENOMEN:  Kvinner har kledd av seg for Pirelli siden 1964. Foto: Karl Lagerfeld
TRADISJONSRIKT FENOMEN: Kvinner har kledd av seg for Pirelli siden 1964. Foto: Karl Lagerfeld Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling