Verdens skumleste gangbruer

Ikke for deg med høydeskrekk. 

USTØTT: Det er flere som har krysset hengebrua Carrick-a-Rede Rope Bridge i Nord-Irland for så å nekte plent å gå tilbake.  Foto: NTB Scanpix
USTØTT: Det er flere som har krysset hengebrua Carrick-a-Rede Rope Bridge i Nord-Irland for så å nekte plent å gå tilbake.  Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Redd for høyder og i tillegg litt skeptisk til følelsen av å bevege deg på et underlag som ikke akkurat føles helt fast og stabilt?

Da bør du kanskje holde deg unna en del gang bruer rundt om i verden.

Som for eksempel Aiguille du Midi Bridge i de franske Alpene. Fra Chamonix kan du ta kabelbanen opp til Aiguille du Midi på 3842 meter over havet og få en fantastisk utsikt over blant annet Mont Blanc.

Blant annet er gangbrua mellom to av fjellene en spektakulær utsikts-plattform, og er du ekstra tøff kan du gå up på glassverandaen oppe på toppen av fjellet. Da har du 1036 meter fritt fall glassgulvet du står på.

Nekter å gå tilbake

Eller hva med hengebrua Carrick-a-Rede Rope Bridge i nærheten av Ballintoy i Nord-Irland? Brua forbinder fastlandet med den lille øya Carrickarede, og trekker til seg rundt 250.000 tilreisende vært år.

Mange av dem er fiskere, som skal ut på øya, men også noen kommer for å oppleve den skrekkblandede fryden det er å bevege seg over ei hengebru som svinger i vinden 30 meter over steinklippene der nede.

Det går flere historier om bru-kryssere som har nektet plent å gå tilbake etter at de først har kommet seg ut på øya og har måttet bli hentet i båt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer