Verdens smarteste motorsykkelhjelm?

Skully AR-1 vil gjøre motorsykkelturen sikrere.

INNEBYGD GPS: Hjelmen sendes til hele verden, og produsenten sier du bare skal laste ned kart via appen deres for å kunne bruke GPS-en i ditt land.  Foto: SKULLSYSTEMS.COM
INNEBYGD GPS: Hjelmen sendes til hele verden, og produsenten sier du bare skal laste ned kart via appen deres for å kunne bruke GPS-en i ditt land. Foto: SKULLSYSTEMS.COMVis mer

Dinside Smarte motorsykkelhjelmer er ikke noe nytt. Allerede i fjor skrev vi om LiveMap sin hjelm med integrert navigasjon som ble forsøkt finansiert på Indiegogo. De oppnådde imidlertid bare seks prosent av målet, og ble aldri satt i produksjon.

Bedre går det med Skully AR-1 på samme nettsted. Den ble lansert 10. august og har forlengst oppnådd målet på 250.000 dollar, i skrivende stund er de oppe i 839.820 dollar - godt hjulpet av en ekstatisk mediedekning i USA.

Revolusjon? Hva får så folk til å ga helt av hengslene? Jo, takket være bruk av mikroprosessorer, sensorer og et kamera, får føreren opp et Head Up Display (HUD) rundt tre meter foran seg med GPS-informasjon. 

Tanken er altså at føreren skal kunne konsentrere seg om det som skjer rett foran seg - og ikke kikke etter skilt og annen informasjon på siden av veien.

Men det stopper ikke der. Innkommende samtaler skal kunne vises i visiret, og mottak av anrop skal kunne styres med stemmen. Hjelmen skal nemlig pare seg med mobilen (og følgelig internett/GPS) via Bluetooth, og hjelmens batteritid ligger på rundt ni timer.

Integrert bakspeil Det aller beste, og ikke minst det som vil heve sikkerheten for føreren, er likevel det integrerte bakspeilet som ligger nede i høyre hjørnet på HUD-en. Her får du en 180-graders panoramautsikt til ikke bare det som skjer bak deg, men også på blindsonene ved siden av deg.

Dermed blir det lettere å ta unngå farlige situasjoner når du skal svinge eller skifte fil.

Det er valgmuligheter når det gjelder hva du vil skal dukke opp på HUD-en når du kjører.

Skully AR-1 kan forhåndsbestilles til 9.900 kroner (frakt inkludert) og skal etter planes skipes i mai. Med norsk moms ender opp med totalpris på rundt 12.500 kroner.

Hvorvidt den vil virke like bra som denne skrytevideoen gir inntrykk av, gjenstår imidlertid å se.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

VALGMULIGHETER: Du kan velge hva slags informasjon du vil se i HUD-en. Foto: SKULLSYSTEMS.COM
VALGMULIGHETER: Du kan velge hva slags informasjon du vil se i HUD-en. Foto: SKULLSYSTEMS.COM
VALGMULIGHETER: Du kan velge hva slags informasjon du vil se i HUD-en. Foto: SKULLSYSTEMS.COM
INNEBYGD GPS: Hjelmen sendes til hele verden, og produsenten sier du bare skal laste ned kart via appen deres for å kunne bruke GPS-en i ditt land. Foto: SKULLSYSTEMS.COM