Symphony of the Seas har plass til 6680 passasjerer

Verdens største lekeplass til sjøs

Med 22 restauranter, sklier, surfemaskin og kveldsshow à la Broadway, er det vanskelig å kjede seg om bord i verdens største cruiseskip.

AKTIV PÅ CRUISE: Det er ingen grunn til å kjede seg på dette skipet. Symphony of the Seas har utallige aktivitetstilbud. Foto: SBW-Photo
AKTIV PÅ CRUISE: Det er ingen grunn til å kjede seg på dette skipet. Symphony of the Seas har utallige aktivitetstilbud. Foto: SBW-Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er under to år siden Royal Caribbean lanserte verdens største cruiseskip Harmony of the Seas. Nå har de gjort det igjen – nylig sjøsatte Symphony of the Seas er enda større og mer fargerik.

– Forskjellen ligger i de små tingene, sier RCLs president Michael Bayley.

– I utgangspunktet er skipene veldig like, de har samme utforming ute og inne. Men kunsten er helt annerledes, og så har vi som alltid laget noen små effekter, som den nye familiesuiten, sier han og smiler bredt. Vi var med på jomfruturen fra Malaga til Barcelona.

MAT OG DRIKKE

OVERDÅDIG: Skipet har 22 restautaranter. Foto: Tormod Brenna
OVERDÅDIG: Skipet har 22 restautaranter. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Med 22 restauranter som spenner fra Jamie ́s Italian til den nye New England-inspirerte sjømatrestauranten Hooked Seafood, populære Park Café, Izumi Hibachi Sushi, og klassikere som Johnny Rockets og Chops Grille – er det ingen ting å si på utvalget.

Vi rakk naturlig nok ikke å teste alle restaurantene, men gjennomgående var kvaliteten vel så bra som på Harmony, selv i den overraskende hyggelige hovedrestauranten som er en tre etasjers gigantisk salong med amfi i midten.

VOKSENOMRÅDE

VOKSEN-OASE: RCL satser på en familievennlig profil, men det finnes oaser også for voksne som reiser uten barn. Foto: Ronny Frimann / Magasinet Reislyst
VOKSEN-OASE: RCL satser på en familievennlig profil, men det finnes oaser også for voksne som reiser uten barn. Foto: Ronny Frimann / Magasinet Reislyst Vis mer

Om du er ute etter en rolig ferie med din bedre halvdel, er dette kanskje ikke skipet du i utgangspunktet velger. Men det finnes oaser også her, og voksenområdet Solarium foran på båten, gjør det mulig å nyte reisen i fred og ro. Her er et eget basseng, som er tilbake etter ramaskrik da det ble fjernet på Harmony, solstoler, to boblebad og chillout-stemning.

Restaurantene, som ikke er inkludert i pakkeprisen holder god kvalitet, og det er flere barer om bord med en roligere stemning på kvelden, med livejazzmusikk eller pianounderholdning.

AKTIVITETER

Lær å surfe på kunstige bølger i surfemaskinen, kjør verdens lengste zipline til havs, lek i ballbingen, utfordre deg selv i en 12 meter høy klatrevegg, spill minigolf, prøv det nyvinnende laserspillet (som paintball) eller gå inn gapet på bunnfisken fra Nemo i the The Abyss på dekk 16 og kom ut 70 meter og 10 dekk lavere – dette skipet er designet for aktive gjester (ikke bare barn).

De vannglade får sitt, med tre store sklier på dekk, eget barnebasseng, og to mindre basseng på dekk – i tillegg til flere boblebad. Det er rett og slett umulig å kjede seg om bord.

FAMILIEVENNLIG

SKLIE I STUA: Symphony har flere suiter, blant annet denne. Men, det koster. Foto: SBW-photo
SKLIE I STUA: Symphony har flere suiter, blant annet denne. Men, det koster. Foto: SBW-photo Vis mer

Med så mange aktiviteter, sklier og basseng (selv om de er litt små), vil barn i alle aldre trives om bord. De yngste kan kose seg på karusellen, mens de eldste lar tiden fly i spillehallen. Dessuten er det trygt å la barna bare løpe rundt – de kan jo ikke dra så langt.

Og er du riktig heldig, eller rik, har foreldrene dine bestilt den nye familiesuiten med egen sklie, TV-spill og airhockeybord inne. Mattilbudet er også tilpasset hele familien, med utvalg helt fra enkel pizza på Sorrento ́s til hamburgere, grillmat og sushi.

DIGITALT

ORIGINALT: Noe av det mest imponerende med Symphony og the Seas er all den originale kunsten. Det gir skipet et særspreg.
ORIGINALT: Noe av det mest imponerende med Symphony og the Seas er all den originale kunsten. Det gir skipet et særspreg. Vis mer

Med sjøens kuleste sikkerhetsvideo – sterk inspirert av James Bond – og en helt ny app som vil forandre livet om bord, kan man ikke annet enn å innrømme at ja da, RCL er faktisk ganske nytenkende og innovative.

Appen blir garantert en hit når den rulles ut for fullt. Her kan du se alle tilbud, aktiviteter og restauranter, lese om show, se dagens meny og ikke minst – booke både aktiviteter, utflukter og bord på restaurant.

Appen holder styr på program- met ditt, så du til enhver tid vet hva du skal. Du kan se hvor skipet er, været, temperaturen, og også eksakt hvor på skipet du befinner deg.

SPA OG FITNESS

Hele akterenden i sjette etasje er viet spa- og fitnesssenter, som i hvert fall har fått nok plass. Fitness-senteret får Sats i Oslo sentrum til å virke som en middels gymsal.

LITE STEMNING: Spa-området er stort, men mangler stemning. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst
LITE STEMNING: Spa-området er stort, men mangler stemning. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst Vis mer

Spaområdet er også enormt. Men veldig dårlig utnyttet! Her er mye tomrom, en cafe som ser ut som en kafeteria, en frisørsalong, en lakkbar og total mangel på spafølelse. Hvor er stearinlys, lykter, buddhastatuer, blomster og organiske materialer som vanligvis preger stemningsfulle spa? Inneholder kun et avslapningsrom og to badstuer, ikke noe terapibasseng eller koselig bassengområde.

BASSENGOMRÅDER

BAD: Skipet har flere basseng, men de er ikke spesielt store. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst
BAD: Skipet har flere basseng, men de er ikke spesielt store. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst Vis mer

Dette er det eneste jeg ikke forstår med RCL, som i all hovedsak er svært innovative, og bygger fantastiske skip. Hvorfor må bassengene være så små?

Symphony har tre sklier, to basseng, et barnebasseng og flere boblebad, men det er på langt nær nok til å romme 6700 mennesker på en solrik dag. Her blir det trangt om plassen!

Tips til de voksne – gå inn i Solarium foran på skipet, der er det også et lite basseng.

UNDERHOLDNING

– Når du ser kunstløp i OL, ser du en sportsutøver. Jeg ser en potensiell arbeidstaker, fortalte RCLs underholdningssjef Nick Weir humoristisk under lanseringen av skipets program, som inneholder blant annet et imponerende show i isringen i Studio B, som for øvrig er blitt digitalisert så selve isbanen er et lerret – der en av effektene er en hval som svømmer. Sykt bra!

ISSHOW: Rederiet satser knallhardt på underholdning i verdensklasse. Foto: SBW-Photo
ISSHOW: Rederiet satser knallhardt på underholdning i verdensklasse. Foto: SBW-Photo Vis mer

Selskapet legger utrolige ressurser i skipets underholdning, og det synes – kvaliteten er skyhøy. På denne miniseilasen fikk vi bare smakebiter, men vi tror Weir når han sier at skipets oppsetning av musikalen Hairspray skal bli verdens beste, bedre enn Broadway.

OMGIVELSER

Skipets design med forskjellige områder – fra grønne og frodige Central park, til hektiske Boardwalk med barer, restauranter og underholdning, gjør at alle vil finne et område de liker.

I MIDDELHAVET: Verdens største cruiseskip går i Middelhavet hele sommeren. Vinterstid venter Karibien. Foto: sbw-photo
I MIDDELHAVET: Verdens største cruiseskip går i Middelhavet hele sommeren. Vinterstid venter Karibien. Foto: sbw-photo Vis mer

Det er enkelt å finne frem, og designet er logisk. Det er egne og rolige voksenområder i akterenden, mens de badeglade heller velger å trenge seg sammen rundt bassengene midtskips (nå er det basseng i voksenområdet også, men ikke si det til noen – da kommer alle). Fargerik kunst og frisk design er et pluss.

TOTALT

Symphony of the Seas er veldig lik forgjengeren Harmony, men virker faktisk bitte litt bedre. Servicen er bedre, maten litt bedre, bassenget er tilbake i voksenavdelingen – mens de gode nyhetene fra Harmony, som sklier, the Abyss og basseng- områder er beholdt.

Aktivitets- og underholdningstilbudet er som et flytende Las Vegas av høy kvalitet, så her er det ingenting å klage på. Kule detaljer og eksepsjonelt bra kunst trekker definitivt opp.

Med litt større bassengområder, og et bedre spa- og voksentilbud, er Symphony farlig nær en sekser. Og det fra en gjest som ikke engang er spesielt glad i cruise.

FAKTA

OM SKIPET

Symphony of the Seas startet ukentlige seilinger fra Barcelona 22. april og er verdens største cruiseskip. Det eies av RCL (Royal Caribbean Cruises) og er det fjerde skipet i Oasis-klassen.

Symphony er 362 meter langt og 66 meter bredt – omtrent like stort som Harmony (Symphony er 2000 bruttotonn større).

Totalt er det plass til 6680 passasjerer og 2200 ansatte.

RUTER

Symphony of the Seas vil gå i Middelhavet i sommer, med rute mellom Barcelona, Palma de Mallorca, Marseille, Firenze, Roma og Napoli.

Her kan du velge mellom 3- og 7-netters turer. Pris fra kroner 6366 per per- son for tre netter i balkonglugar, pakkepris fra 14.428 kroner for fly og 7 netter.

Alle måltider og underholdning er inkludert.

Fra høsten seiler skipet i Karibien.

OVERNATTING

Her finnes lugarer i alle størrelser og prisklasser, fra billigste innvendige dobbeltlugar til overdådige suiter og familiesuiter på over 100 kvadratmeter.

Totalt er det 2775 rom, der over halvparten har balkong med havutsikt eller innvendig.

LES MER

www.royalcaribbean.com / www.royalcaribbean.no

Denne artikkelen har tidligere vært publisert i Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer