Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Verdens ti mest luksuriøse hjem

Enkelte har litt vel mye penger. Og da bygger de hus. Se bildene!

LUKSUS: Egen skyskraper, hus til tjenerne og flere svømmebasseng; det er lett å leve livet i disse husene. FOTO: Stella Pictures/Luxurylaunches
LUKSUS: Egen skyskraper, hus til tjenerne og flere svømmebasseng; det er lett å leve livet i disse husene. FOTO: Stella Pictures/Luxurylaunches Vis mer
SOM PÅ HOTELL: Kona i huset ble inspirert av et opphold på flotte Mandarin Oriental. Foto: Oddee.com
SOM PÅ HOTELL: Kona i huset ble inspirert av et opphold på flotte Mandarin Oriental. Foto: Oddee.com Vis mer

2. Updown Court, England

Bare noen kilometer fra London ligger imponerende Updown Court, som regnes som en av de viktigste private residensene som har blitt bygd i Storbritannia siden 1800-tallet. Den palassaktige konstruksjonen har ikke mindre enn 103 rom, fem svømmebasseng, bowlingbaner, tennishall, egen kino, helipad på taket til helikopteret ditt - og 24-karat gull på gulvet. Men mest kjent er nok likevel prislappen på herligheten: Sist gang Updown Court lå ute for salg, var taksten satt til hele 85 millioner britiske pund.

Men om du ønsker deg celebre naboer - dronningens Windsor Castle ligger bare et steinkast unna, og det samme gjør huset til Elton John - ja, da er kanskje denne boligen noe for deg likevel.
UPDOWN COURT: Vil du bo med dronning Elizabeth eller Elton John som nabo, bør du satse på dette huset. Foto: Savills
UPDOWN COURT: Vil du bo med dronning Elizabeth eller Elton John som nabo, bør du satse på dette huset. Foto: Savills Vis mer

3. Versailles, Florida, USA

Alt er større i Amerika, heter det seg. Og da kan man jo bare begynne å forestille seg størrelsen på dette huset - som sies å være det største familiehjemmet som noensinne er bygd i USA.

Den 30-soveroms store herskapsvillaen kan skryte på seg sin egen bowling-bane, rulleskøyte-ring og svømmebasseng i olympisk størrelse. Det er ifølge Huffington Post timeshare-mogulen David Siegel og hans modell-kone som fikk tegnet og påbegynt boligen, som nylig lå ute til salgs for i overkant av 75 millioner dollar.

I tillegg til de 30 soverommene fikk man også 23 bad og en spektakulær utsikt over Butler-innsjøen, som ligger vel 20 km fra Orlando i solskinnsstaten Florida. Garasjen har plass til 20 biler, det finnes et eget båthus på eiendommen, vinkjelleren har to etasjer, og barn kan glede seg over et eget teater i underetasjen.

Huset kalles Versailles - etter det berømte slottet i Frankrike - da inngangspartiet på boligen ble bygd etter modell av nettopp dette.
SOM ET SLOTT:  Et av Amerikas største private hjem. Foto: Paul Thompson
SOM ET SLOTT: Et av Amerikas største private hjem. Foto: Paul Thompson Vis mer

4. Fleur De Lys, Beverly Hills, USA

I selveste Beverly Hills ligger det palassaktige hjemmet til Mariah Carey - som også sies å være et av de aller dyreste hjemmene som noengang er bygd. Det var en millionær fra Texas som opprinnelig fikk bygd boligen - som så ble solgt til sangstjernen for den nette sum av 125 millioner dollar.

Rundt boligen finner man store hager, en egen bolig for ansatte, spa og svømmebasseng og en tennisbane.

I likhet med herskapshuset ovenfor ble også The Fleur De Lys laget for å skulle ligne på det berømte Versailles-slottet utenfor Paris, som en gang var hjemmet til dronning Marie Antoinette.
IKKE FOR ALLE:  125 millioner dollar måtte sangstjernen Mariah Carey punge ut med for dette huset. Foto: Stella Pictures
IKKE FOR ALLE: 125 millioner dollar måtte sangstjernen Mariah Carey punge ut med for dette huset. Foto: Stella Pictures Vis mer

5. Hearst Mansion, Beverly Hills, USA

Huset, som en gang tilhørte aviskongen William Randolph Hearst, lå i 2007 ute for salg til den nette sum av 165 millioner dollar. Om du synes prislappen er litt drøy, kan det hjelpe å vite at for pengene dine får du følgende: 29 soverom, tre svømmebasseng og i tillegg en egen kinosal og privat nattklubb.

Og ikke bare får du et hjem du kan skrive hjem om; du får også naboer du kan skryte av, for like ved bor nemlig både (nysingle) Tom Cruise og David og Victoria Beckham med familie.
EGEN KINO OG NATTKLUBB:  Avismogulen William Randolph Hearst eide engang huset. Foto: Luxurylaunches
EGEN KINO OG NATTKLUBB: Avismogulen William Randolph Hearst eide engang huset. Foto: Luxurylaunches Vis mer

6. Acqua Liana, Florida, USA

Luksus og miljøvennlig er ikke ofte ord som er satt i samme setning, men det er nettopp det som er tilfelle med boligen Acqua Liana i Florida. Her har nemlig eiendomsmogulen Frank McKinney bygd et gigantisk øko-hus - som sies å skulle være miljøvennlig på alle måter. 7 doble soverom, 22 bad, et eget fossefall, basketballbane og solcellepaneler som sørger for å dekke boligens energinivåer, er bare noe av det du får med på kjøpet om du skulle føle for å kjøpe denne eiendommen.
GRØNN LUKSUS:  Her kan du nyte luksusen med god samvittighet - huset produserer sin egen energi.Foto: Frank McKinny Estate
GRØNN LUKSUS: Her kan du nyte luksusen med god samvittighet - huset produserer sin egen energi.Foto: Frank McKinny Estate Vis mer

7. Villa Leopolda, Frankrike

Villa Leopolda, som ligger i Villefranche-sur-Mer i Sør-Frankrike, ble opprinnelig bygd for kong Leopold II av Belgia i 1902. Ifølge avisa Daily Mail er hageanlegget på boligen så omfattende at det krever 50 fulltidsansatte gartnere for å holde det i stand. I 2008 lå luksusvillaen ute for salg, og den russiske millionæren Mikhail Prokhorov hadde lagt inn et bud på 750 millioner dollar. Etter å ha betalt et depositum på hele 75 millioner trakk Prokhorov seg fra kjøpet - og tapte dermed hele depositumet etter at en domstol i Nice avgjorde at det ikke skulle refunderes.
KONGELIG HISTORIE:  Dette palasset ble bygd for en konge. Og bor du her, er det lett å føle seg som en. Foto: Barcroft
KONGELIG HISTORIE: Dette palasset ble bygd for en konge. Og bor du her, er det lett å føle seg som en. Foto: Barcroft Vis mer

8. The Manor, Los Angeles, USA

Det blir ikke mer Hollywoood enn Aaron Spellings berømte hjem The Manor. Huset, som nå er solgt til nye eiere, ble bygd av den berømte filmregissøren i 1991 for hans lille familie - og hadde som kjent hele 123 rom. Ifølge nettstedet msnbc ble det ikke spart på noen ting da Spelling skulle bygge drømmehjemmet. Her fantes alt fra en innendørs skøytebane, til flere svømmebasseng, tre kjøkken, private frukthager, et dukkemuseum og - utrolig nok - et eget rom for å pakke inn presanger. I tillegg var en hel etasje satt av til garderober - som rommet familiens klær og sko.

I 2007, etter Spellings død, solgte Cindy Spelling huset, og sørget for at The Manor ble ett av de mest lukrative boligsalgene i amerikansk historie.
BLE RIK PÅ TV-SERIER: Aaron Spelling hadde penger å strø om seg med - og mange av dem brukte han på det gigantiske hjemmet sitt i Beverly Hills. © Foto: Stella Pictures
BLE RIK PÅ TV-SERIER: Aaron Spelling hadde penger å strø om seg med - og mange av dem brukte han på det gigantiske hjemmet sitt i Beverly Hills. © Foto: Stella Pictures Vis mer

9. Manalapan Residence, Florida, USA

Det er ikke tvil om at solskinnsstaten Florida har mange rike innbyggere med imponerende hjem. Og Manalapan Residence er ifølge nettsiden Oddee absolutt et av disse. Dette "strandhuset" som eierne ifølge nettstedet kaller hjemmet sitt, har ikke mindre enn 14 soverom, 24 bad, en garasje med plass til 18 biler, eget kasino, en bar, gymsal, flere store akvariumer med hai (!), to heiser og både bowling- og go-cartbane.

Fristet? Prislappen er på den nette sum av 135 millioner dollar.
STRANDHUS: Det er lett å få plass til både bowlingbane og eget spa når du har stor plass å boltre deg på. Foto: Luxuryhomes
STRANDHUS: Det er lett å få plass til både bowlingbane og eget spa når du har stor plass å boltre deg på. Foto: Luxuryhomes Vis mer

10. Barbie Malibu Mansion, California, USA

Alle småjenters drøm: I Malibu har Barbie fått et eget drømmehus - i full størrelse. Ifølge nettstedet Trend Hunter var det i anledning den berømte dukkens 50-årsdag at møbel- og interiørdesigneren Jonathan Adler fikk i oppgave å kle opp en gigantisk strandvilla i California for å ligne på den berømte blondinens dukkehjem.

Og her snakker vi rosa så det holder. Soverommet er vegg-til-vegg rosa tepper - komplett med Barbies initialer. Et eget museum har utstilt vintage Barbie-dukker, og i garasjen står den kjente rosa bilen - en Volkswagen New Beetle. I stua henger et originalt portrett av Barbie, signert Andy Warhol, og lysekronen er satt sammen av ikke mindre enn 30 blonde parykker.
IKKE ALLES SMAK: Men småjenter hadde nok kommet til å elske å bo i dette svært rosa huset. Foto: Jonathan Adler
IKKE ALLES SMAK: Men småjenter hadde nok kommet til å elske å bo i dette svært rosa huset. Foto: Jonathan Adler Vis mer

Det finnes nok av flott arkitektur og misunnelsesverdige tomter rundt omkring i Norge. Sjøutsikt, nærhet til naturen eller trendy, urbant og sentrumsnært; det koster å være kar på eiendomsfronten, enten det nå er her til lands, eller ute i den store verden.

Men selv de flotteste eiendommene vi har å by på her hjemme, blir ofte litt stusselige mot noen av de mest overdådige hjemmene som finnes utenfor våre grenser. Og er det først snakk om luksus, ja så er det ifølge nettstedet Oddee vanskelig å overgå disse boligene, som er kåret til noen av verdens flotteste - og dyreste.

1. Antilla Skyskraper, Mumbai, India Det er de færreste som har råd til å bygge seg en egen skyskraper. Men det var nettopp det den styrtrike indiske businessmannen Mukesh Ambani, som er nominert som verdens femte rikeste mann, gjorde da han var på jakt etter nytt hus.

Midt i millionbyen Mumbai fikk nemlig Ambani bygd en 27-etasjers skyskraper - som ifølge nettstedet kostet ham ikke mindre enn to milliarder dollar. Noe som skal gjøre skyskraperen til det absolutt dyreste privathjemmet som noensinne er bygd.

Arkitektene fra Hirsch Bedner Associates røpet til nettsiden at inspirasjonen for innredningen av det nye huset kom fra det kjente luksushotellet Mandarin Oriental i New York, hvor Ambanis kone hadde vært gjest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media