Verdensrekorden glapp på øde fjellvei i Montenegro

- Vi tapte 25 minutter. Det var de minuttene vi manglet.

IKKE NY REKORD: Gunnar Garfors, Øystein Djupvik og Tay-young Tak satset på å rekke innom 20 land på 24 timer. De klarte 17, og tangerte rekorden. Foto: GARFORS.COM
IKKE NY REKORD: Gunnar Garfors, Øystein Djupvik og Tay-young Tak satset på å rekke innom 20 land på 24 timer. De klarte 17, og tangerte rekorden. Foto: GARFORS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Det ble ingen ny verdensrekord i antall besøkte land i løpet av ett døgn for Gunnar Garfors, Øystein Djupvik og Tay-young Tak.

Ved midnatt for halvannet døgn siden, klokka 00.00.01 den 8. mai, la trekløveret i vei for å slå den forrige rekorden fra 2012 på 17 land på 24 timer.

- Vi er relativt i rute. Vi har hatt litt flyproblematikk, sa Gunnar Garfors, da Dagbladet snakket med dem på telefon i går ettermiddag.

Da hadde de akkurat kjørt fra Dubrovnik:

- Skal vi klare å gjennomføre må alt gå på skinner. Det er noen usikkerhetsmomenter på veien, sa Tay-young Tak.

Stengt vei Men etter 24 timer måtte trioen innse at ett land sto igjen før de kunne kalle seg verdensrekordholdere.

For med et slikt ambisiøst mål har du nemlig ikke tid til å miste fly, eller kjøre inn på en vei som viser seg å være stengt.

Garfor, Djupvik og Tak gjorde begge deler. Vegarbeid på autobahn i Tyskland gjorde at de mista et fly med 20 minutter. På det tapte de tre timer.

- Da måtte vi måtte improvisere og gå for plan B, sier Garfors.

Men på en øde fjellvei i Montenegro måtte de innse at slaget var tapt.

- Veien var stengt. Da tapte vi 25 minutter. Det var de minuttene vi manglet på å nå Hellas, sier han på telefon fra Bulgaria i dag.

17 land Tangering av den gamle rekorden ble det likevel: 

Reisefølget var i går innom Nederland, Belgia, Luxembourg, Frankrike, Tyskland, Liechtenstein, Sveits, Italia, Østerrike, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Montenegro, Albania, Kosovo, Makedonia, Serbia og Bulgaria.

- Vi er ikke fornøyde, men vi er mindre misfornøyde enn vi kunne ha vært. Vi utelukker ikke et nytt forsøk, avslutter Garfors.

Noe kan de likevel skryte av. Garfors har nemlig tvitret fra 17 land på ett døgn, og de har hatt samme sjåfør i Øystein Djupvik, i alle de 17 landene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer