HARDHAUS: Cabernet Sauvignon-druer har tykt skall, og er kjent for å tåle både frost og andre trusler fra naturen, som insekter. Det gjør at den kan dyrkes i mange deler av verden. Foto: bigbirdz/Wikimedia Commons
HARDHAUS: Cabernet Sauvignon-druer har tykt skall, og er kjent for å tåle både frost og andre trusler fra naturen, som insekter. Det gjør at den kan dyrkes i mange deler av verden. Foto: bigbirdz/Wikimedia CommonsVis mer

Verdensstjerna

Cabernet Sauvignon er kanskje vinverdenens mest suksessfulle druetype.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

Ingen annen drue enn Cabernet Sauvignon kan vise til tilsvarende suksess på nær sagt alle kontinenter. Dens tilpasningsevne i forskjellig klima og popularitet blant forbrukere har gjort den til vinprodusentenes suverene favoritt. Fra Sør-Amerikas fruktbomber til Bordeauxs aller ypperste toppslott, er det Cabernet Sauvignon som er bærebjelken.

Vi kommer ikke utenom Bordeaux når vi skal omtale denne druen. Selv om vinene suppleres med andre druetyper, er det Cabernet Sauvignon som er kjernen bak vestsiden av Bordeauxs verdensberømte viner.

Sammen med unikt jordsmonn og klima er Cabernet Sauvignon med på å lage noen av vinverdenens mest komplekse og lagringsdyktige viner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn